Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Rangos díjjal ismerték el munkajogi szakértőinket

A ˝SozialMarie 2010˝ pályázat díját kapta meg az Osztrák Szakszervezeti Szövetség (ÖGB) és a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által közösen működtetett ˝IGR – Jövő a határtérségben˝ elnevezésű projekt.

Szakembereiknek – akik szerkesztőségünkben már többször tartottak telefonos tanácsadást és olvasóink leveleire is rendszeresen válaszolnak – ez hatalmas elismerést jelent. Ugyanis az IGR pályázatát nemzetközi szinten 220 közül választották a legjobb 15 közé. Ezzel a projekt 1000 eurót nyert el.

˝A díj mutatja, hogy jó úton járunk˝ – mondta Tóth Eszter projektvezető, amikor átvette az elismerést. Az IGR évek óta tájékoztatja a Burgenlandban és Nyugat-Magyarországon dolgozókat a határon átnyúló munkajogi kérdésekről. Jelenleg csak Burgenlandban 12 ezer magyar munkavállaló dolgozik, akik igénybe veszik a tartományban működő magyar nyelvű jogtanácsadást, hogy az osztrák munkavállalókkal szemben ne kerüljenek hátrányos helyzetbe.

Az osztrák Unruhe Privatstiftung magánalapítvány 2005 óta írja ki a SozialMarie elnevezésű pályázatát, amelyre olyan szociális, innovatív projektek jelentkezését várják, amelyek kreativitásukkal vagy innovatív tevékenységükkel hívják fel magukra a figyelmet. A pályázat célja, hogy a projekteket megismertessék, ezáltal pedig támogatást és nyilvánosságot szerezzenek nekik. Az Ausztriában és a környező országokban, 300 kilométeres körzetben működő projektek pályázhattak, kivéve Magyarországot, ahonnan idén először az ország egész területéről várták a jelentkezőket. A zsűriben többek között Vámos Miklós író véleményezte a beérkezett munkákat. Az értékelés szerint az IGR azért került a legjobbak közé, mert egyre nagyobb szükség van az olyan határon átnyúló szakszervezeti együttműködésekre, amelyek csökkentik a külföldiek foglalkoztatásával kapcsolatos előítéleteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Táborozz vagy dolgozz a nyáron!

Miután véget ér a tanév, kezdődhet a nyári szünet, a vakáció. Az otthoni pihenésen túl érdemes egyéb… Tovább olvasom