Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Ráncterápia

Két brit orvos szerint infravörös sugár terápiával eltüntethetőek a ráncok.
A két kutató, Jim Haslam szemsebész és Gordon Dougal belgyógyász az úgynevezett náthakiütések kezelésére hozott létre egy kisméretű, kézben tartható szerkezetet néhány évvel ezelőtt, és szinte a véletlen műve volt, hogy kiderült: az apró gép segíthet a ráncok eltüntetésében is.

A szemkörnyéki bőr vizsgálata során a 40 önkéntes páciens 95 százaléka úgy nyilatkozott, hogy a Restorelite nevű szerkezet nagy javulást eredményezett – írta a BBC belföldi hírszolgálata. A terápia, amely a doktorok szerint akár 10 évvel is megfiatalíthat valakit, a bőrnek a feszességért felelős alkotórésze, az elasztin stimulálásán alapul. A kísérletek a szemhéj bőrére és a szemek közvetlen környezetére összpontosultak, de nincs különösebb akadálya annak, hogy a bőrt más területeken is kezeljék. A technológia annyira új, hogy az orvosok nem tudják vannak-e halmozódó ártalmak, ha a kezelést két hónapnál hosszabb ideig folytatják. A józan ész azt diktálja, hogy bizonyos ponton a kezelést be kell fejezni.

A terápia egyik nagy vonzereje a valóban könnyű alkalmazásában rejlik. Az emberek csak nézik a televíziót és a szerkezetet a bőrükre helyezik naponta 15-30 percig attól függően, hogy mennyire ráncosak – állapította meg az egyik kísérleti alany.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyuszi és csibe

Tovább olvasom