Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Rálőttek egy rendőrre Pécsett

Rálőttek egy rendőrre vasárnap egy műanyag gömblövedékeket kilövő úgynevezett airsoft pisztollyal Pécsett.

Az ügyben eljáró Baranya Megyei Főügyészségnél hétfőn későbbre ígértek az MTI-nek tájékoztatást az esetről.

A zsaruk.hu információi a járőr éppen egy haditechnikai bemutató miatt irányította a forgalmat Pécsett, amikor az egyik elhaladó autóból leadták rá a lövést. A tettesek úgynevezett airsoft pisztolyt használtak, amely ránézésre megszólalásig hasonlít a valódi fegyverekhez, s 6-8 milliméter átmérőjű műanyag gömböket lő ki. A tettest Pécstől 15 kilométerre, Mánfán fogták el. A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőr megsérült-e.

Barabás Béla, az első pécsi haditechnikai bemutató, a Hatejamo sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: megdöbbenéssel értesültek az esetről.
"Sajnáljuk, hogy éppen a mi rendezvényünk közelében történt.

Az esemény szervezői minden biztonsági intézkedést megtettek, de arra nincs ráhatásuk, hogy a bemutató kapuin kívül mi történik" - tette hozzá.

Az airsoft szó egy - 6 vagy 8 milliméter átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló - gömblövedéket kilövő, "alacsony" energiájú légfegyverekkel játszott hobbisport gyűjtőneve.

Fő irányzata egyfajta szimuláció, melyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.

Olvasóink írták

42 hozzászólás
 • 42. annobon 2010. szeptember 16. 09:51
  „kissé félhomályos környezetben kitűnően látszik a torkolattűz!

  http://www.youtube.com/watch?v=2u2tX00gj8A&feature=related”
 • 41. annobon 2010. szeptember 15. 18:02
  „És összehasonlításul, hogy lássa és HALLJA mindenki, hogy miről beszélek, egy rövid bejátszás egy AIRSOFT pisztollyal történő "lövészetről". Érdemes megfigyelni a lövések hangja közti különbséget az előzőhöz képest, pedig az airsofttal ráadásul zárt térben lőttek!

  http://www.youtube.com/watch?v=u8059WmBZMI”
 • 40. annobon 2010. szeptember 15. 17:59
  „Egy rövid bejátszás a leggyakoribb magyar pisztollyal (PA-63) végrehajtott éleslövészetről. Megfigyelhető a markáns dörrenés és a nappal is jól látható lőporfüst. (Pedig oldalról-hátulról készült a felvétel!)

  http://www.youtube.com/watch?v=fYfpKoCbVc0&feature=related”
 • 39. annobon 2010. szeptember 15. 11:35
  „"a rendőrrel nem szabad iylen bugyuta vicceket csinálni, mert életveszélyes!"

  Ó, ettől még fényévekre vagyunk! Nálunk a rendőrnek zéró a tekintélye! Mondjuk - és nem bántani akarok senkit - de egyik másik olyan, hogy kábé 160 magas és felszereléssel együtt 40 kiló! Nem beszélve (és tényleg nem cikizésből mondom), arról a rendőrnő párosról, akiket pár hete láttam az Aradi vértanúk útján! Komolyan mondom, de vicc volt: az egyik szegényem (hogy is írjam, hogy ne sértsem meg?) teltkarcsú volt, menni is alig tudott a sok cucctól, ami az övére volt aggatva. A másik meg jó kis csaj lett volna egyenruha nélkül, mondjuk egy plázában ejtőzve. Átlagmagasságuk 150 és 165 között lehetett félúton. Csak elképzeltem magamban (és közben igyekeztem fapofának maradni), hogy mondjuk igazoltatniuk, ne adj´ isten előállítaniuk egy nemrég börtönben kigyúrt és kivarrt rövidhajú, 190 magas fiatalembert! Na komolyan, ha már rendőrnek megy, legalább lenne belőle egy irodában mondjuk szabálysértési előadó! És még mi beszélünk tekintélyről???”
 • 38. szocdem 2010. szeptember 15. 11:03
  „35. annobon 2010.09.15. 09:10

  "A 3. (amerikai verzió), egyből fegyvert ránt és visszalő, mert nem ismeri fel a mp tört része alatt, hogy ez nem igazi pisztoly (az elmaradt dörrenés ellenére sem), akkor viszont utána irány a Katonai Ügyészség!"

  HA ezt a verziót valósítja meg, most nem röhögnék rajta.
  Viszont méltó példának tartanám arra, hogy a rendőrrel nem szabad iylen bugyuta vicceket csinálni, mert életveszélyes! Sajnálnám persze az elkövetőt, - de az nyilván magának kereste a bajt.
  Ebben az országban különben jobb is neki ha meghal, mintha 5-10 évre becsukják egy iylen baromság miatt (és ártatlanul is kaphat ennyit bárki Mór óta).”
 • 37. szocdem 2010. szeptember 15. 11:00
  „33. Losba!

  Értem hogy emberileg megérted a rendőrt - Én is!!!- de vannak helyzetek, amikor épp az emberi méltóság megörzése miatt, vagy egy közösség méltóságának megőrzése miatt nem csinálunk pojácát magunkból.
  Azzal sem hogy világgá kürtöljük, hogy minket milyen lelki sérelem és törvénytelen bánásmód ért..

  Ilyen volt a bokánrugós, meg a mostani eset is, amikor a derék posztok, és igazügyérek tojtak erre az elvre, és majmot csináltak maguból is, meg a rendőreikből is.”
 • 36. annobon 2010. szeptember 15. 09:17
  „csak egy példa a sokszáz közül egy éles pisztoly torkolattüzére és a lőporfüstre (mindez nappal!):

  http://www.youtube.com/watch?v=FZvSVfy35Mc&feature=related”
 • 35. annobon 2010. szeptember 15. 09:10
  „34-hez: ezért mondtam, hogy kár tovább ragozni! Te is elismered, hogy ritkán látni a torkolattüzet, ez igaz, mert függ a fegyver típusától, a cső hosszától, hogy süt-e a Nap, vagy éjszaka van, stb.
  "csak a csövet látod szemből akkor közelről sem lehet eldönteni, hogy éles fegyver vagy sem." aki laikus az persze nem tudja megkülönböztetni esetleg a vízipisztolyt sem, de jelen esetben jól képzett sün szembesült a pisztollyal és nemcsak szembesült, de rá is lőttek vele! Namost - mivel életben maradt - hallhatta a csattanást és ismétlem rájöhetett belőle (már ha jár lövészetre ugye), hogy nem éles pisztoly volt! Innen fogva 3 lehetősége volt: az 1., ami nagy valószínűséggel történt, hogy fel sem ocsúdott és a "támadója" már hetedhét országon túl járt. A 2. , hogy felismeri az airsoft csattanását, gyorsan átfut az agyán, hogy ez nem veszélyes és rádión erősítést kér, esetleg üldözőbe veszi az elkövetőt. A 3. (amerikai verzió), egyből fegyvert ránt és visszalő, mert nem ismeri fel a mp tört része alatt, hogy ez nem igazi pisztoly (az elmaradt dörrenés ellenére sem), akkor viszont utána irány a Katonai Ügyészség! Ennyi”
 • 34. ez+az 2010. szeptember 14. 15:48
  „annobon ezzel sikerült elárulnod hozzáértésed, maroklőfegyvernél ritkán látsz torkolattüzet, szemből pedig legjobb esetben soha- ilyen kis távolságról a "élesdörej" szinte egybeesik a találattal-de gondolom, mivel rendszeresen lősz ezt te is tudod- nem hiszem, hogy ha látta a rendőr a felé szegezett csőtorkolatot gondolkodnia kellett volna azon, hogy éles vagy nem. Szerintem neked nem kellene ebben elmélyülnöd, mert ha rendesen megfognak egy pisztolyt és csak a csövet látod szemből akkor közelről sem lehet eldönteni, hogy éles fegyver vagy sem.”
 • 33. Losba 2010. szeptember 14. 14:41
  „31
  Értelek.De azon már nincs mit lejáratni, meg én abból a szemszögből nézem, hogy én bizony nem hagynám annyiba és utána mentem volna azt...., ezt nem teheti ő meg és lehet ugyanígy gondolja. Nem kell, hogy sérülésem legyen, ha leanyáznak, akkor is utánamegyek.
  Én nem a rendőr szemszögéből, hanem az ember szemszögéből nézem, engem ne lövöldözzön még kapszlissal se egy kis k...g.
  Na, máshogy gondolkozunk.”
 • 32. annobon 2010. szeptember 14. 10:49
  „26-hoz: valószínűleg és 5 m-ről, szemrevételezés alapján én sem tudnám megkülönböztetni! Ezért írtam, hogy a lövés hangja alapján viszont simán fel lehet ismerni, hogy élesdörej vagy játékcsattanás! Ennyi, kár tovább ragozni. (Pedig lehetne, pl. airsoftnál nincs torkolattűz, stb.)”
 • 31. szocdem 2010. szeptember 14. 10:38
  „30.

  Törvényes út, hogy lejáratja magát és a rendőrséget?????
  Ne röhögtess!

  Ez épp oylan mint amikor egy gyanusítottat akartak elvezetni, és a megbilincselt nő bokán rúgta az egyik rendőrt. Hivatalos személy ellen elkövetett súlyos testi sértés kísérletével vádolták meg!
  Egy hónapig röhögtem rajta! (egyáltalán minek megy rendőrnek aki iylen pipogya, hogy ilyesmiből is ügyet kreál??)
  Ez az ügy se valami bűntett, csak vihar egy lavor vízben. Sajnos ez minősíti a jogrendet, a rendőrt, az ügyészt, a bírót. Véget kellene már az iylen beteges butaságoknak vetni! A rendőr legyen Férfi. HA nő meg ne menjen közterületre szolgálni - maradjon az írógépnél, vagy menjen haza és legyen háziasszony, vagy ovónő! Oszt pont.”
 • 30. Losba 2010. szeptember 14. 10:13
  „szocdem
  25.
  Erről beszélek.
  Valószínű fejbe vágnál vele.De ha ugyanezt tette volna a rendőr, akkor az már közellenség lenne.Neki csak a "törvényes" út járható.Az meg ez.”
 • 29. annobon 2010. szeptember 14. 10:11
  „24-hez: én arra reagáltam, hogy hogyan lehet megkülönböztetni az airsoftot az élestől, a lövés hangja alapján! Amit Te írsz, az egy másik történet. Erre azt tudom felelni, hogy az illető, mondjuk az USA-ban már nagy valószínűséggel nem élne! Az őt visszakézből lelövő rendőr meg letenné a jelentését a kapitánya asztalára, kis belső vizsgálat és kábé le lenne zárva az ügy. Nos, hogy kérdésedre válaszoljak, valszeg (ha sün lennék) én is visszalőttem volna, csak akkor nem úsztam volna meg egy a kapitány asztalára letett jelentéssel, hanem jött volna a Katonai Ügyészség! Feltételezhetően ez villanhatott át a pécsi rendőr buksiján, hogy még csak vissza sem lőtt! Vagy esetleg mégiscsak felismerte (talán a hangjáról), hogy nem igazi pisztollyal lőttek rá???”
 • 28. szocdem 2010. szeptember 14. 10:11
  „21.

  A rendőrt van ahol doronggal verik (pl tv székház) Ott kártérítés tfizettek a rendőrverőnek.
  Lehet hogy ha itt is dorongot kapott volna a közeg, akkor most nem volna emberölési ügy az ügyész előtt..

  egyébként a papírpohárról, és galacsinról annyit, hogy általában nem dobálunk ilyennel senkit. Ha mégis, akkor annak valami oka van. Itt valszleg valami ostoba kis bohóckodás végződött így. Nem nagyobb ügy ez egy galacsin dobálásnál, bárhogy is fel szeretnétek nagyítani!!!

  A vérvágyó honfitársak církuszigénye van ezzel kielégítve - ettől műxik ebben az országban a "rend".”
 • 27. janika 2010. szeptember 14. 10:10
  „Ki és minek, gyártanak efféle játékszereket? No és minek engedik forgalomba ebben az országban? Talán itt kéne kezdeni a felelős keresést!”
 • 26. Losba 2010. szeptember 14. 10:10
  „Annobon
  Tehát a fegyverhasználatot meg kell várni a " mekkorát durran " kérdés tisztázásának.
  Itt az a kérdés , mi lett volna ha észreveszi, hogy feléje néz egy - minden okostojás számára felismerhető- airsoft pisztoly, ő pedig nem ismeri fel, ezért belelő egyet a ...-ba.
  Amúgy gratulálok , hogy te meg tudod különböztetni.Érdekes több ismerősömet megkérdeztem, akik tulajdonosai ilyen fegyvereknek, mind!!!!azt mondta, azon kívül, hogy némelyik oldalára 2 mm-es betűkkel fel van írva made in taiwan , külsőleg semmi különbség nincs.”
 • 25. szocdem 2010. szeptember 14. 10:07
  „15.

  akár...Nem mondom hogy nem méltatlankodnék, lehet hogy a kerekedet is kiszúrnám, de nem hiszem hogy "gyilkossági kísérlet"-ért feljelentenélek. UI nem vagyok rendőr!!!!!!! Se önkéntes rendőr!!!! Se ügyész:))))”
 • 24. catroot 2010. szeptember 14. 09:51
  „annobon 2010.09.14. 09:25

  Ha azt látod, mint rendőr, hogy valaki fegyvert fog feléd egy kocsiból, mi az első reakciód? Megvárod, mekkorát durran...?”
 • 23. annobon 2010. szeptember 14. 09:25
  „9-hez 13-hoz: ami megkülönbözteti az igazitól, az elsősorban a hangja! Mivel itt lövés "dördült", azért a sün, aki rendszeresen jár lövészetre, csak meg tud különböztetni egy éles fegyver durranást egy airsoft csattanástól! Gondolom hangtompító nem volt a játékpisztolyon, de azt azért 5 m-ről is fel lehetett (volna) ismerni. :)”
42 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonkét drogost fogtak el egy házibulin Pécsen

Huszonkét drogfogyasztó fiatalt állított elő a rendőrség egy házibuliból Pécsen szombaton - közölte… Tovább olvasom