Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Raktárban az anyagunk

labdarúgás
Vlatko Markoviccsal, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnökével és magyar partnerével, Kisteleki Istvánnal már Cardiffban közölték – azóta e-mailben is megerősítették –, hogy az UEFA szakértői vélemények többségben a horvát–magyar EB-pályázatot és prezentációt értékelték a legmagasabbra.
Az MTI Gyárfás Tamást, a pályázati bizottság magyar vezetőjét arról kérdezte: miben hibáztak, hogy mégsem nyertünk?
„ Talán abban, hogy tavaly január 3-án engem kértek fel. Én és az általam vezetett csapat többre nem képes. Ha ma kellene kezdeni az egészet, ugyanezt a munkát végeznénk el. A prezentáció is pontosan úgy sikerült, ahogy elképzeltem. A felelősség tehát egyértelmqen az enyém” – mondta Gyárfás, hozzátéve, hogy nem a pályázati anyag és a prezentáció döntött, amint ezt más vélemények is megerősítették.
Arra a kérdésre, hogy miért ilyen végeredmény született, Gyárfás azt válaszolta:
„ Akik követték az eseményeket, azok a lapokból is értesülhettek, még a januári, düsseldorfi UEFA-

elnök- és végrehajtó bizottsági választás előtt, amikor számos szövetségi elnök, főként kelet-európai országok sportági vezetői Romániában tartottak egyeztetést. Az újságokban is olvashattuk az elnöki tájékozatókat, miután az ukrán Szurkisz bejelentette, hogy az ukrán–lengyel pályázat eljelentéktelenedett, őt egységesen támogatják, hogy tagja lehessen az UEFA végrehajtó bizottságának. Viszonzásképpen ő majd a horvát–magyar kettőst segíti. Hasonló szempontok miatt kapott a román sportvezető is bizalmat, mondván, hogy majd Cardiffban a legteljesebb mértékben számíthatunk rá. Kisteleki úrral még abban is megegyezett, hogy majd a prezentáción milyen kérdést tesz fel, nehogy váratlanul érjen bennünket. Ma már tudjuk, hogy Szurkisz úr a sajátjaikért oroszlánként küzdött, a román sporttárs nem kérdezett semmit, a szavazatát pedig más kapta. Valami történhetett a háttérben. Úgy három hete Markovic úr megkérdezte az UEFA több végrehajtó bizottsági tagjától, tetszik-e nekik a pályázatunk. Sorra azt a választ kapta, hogy jó híreket hallanak felőle, de nem látták, nem olvasták. Akárcsak jómagam, Kisteleki úr is azonnal hívta az UEFA központját, ahol elmondták: a szakbizottságok átvették az anyagokat, de a végrehajtó bizottság tagjaié, vagyis azoké, akik szavaznak, akik döntenek, többségében a raktárban vannak. Értetlenségünkre közölték, hogy valamennyiüket e-mailben értesítették, hogy átvehetik, de nem mentek el érte. Arra a kérdésre, hogy akkor postával miért nem küldték el nekik, azt felelték, hogy ez nem kötelező. Lehet, hogy ők megelégednek a szakértői véleményekkel.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigi az alvázban

Tovább olvasom