Kisalföld logö

2018. 10. 16. kedd - Gál 11°C | 21°C Még több cikk.

Rakamazi falragaszok: romák fenyegettek romákat?

A Magyar Nemzet szerint közösség elleni izgatással gyanúsítja a rendőrség Balogh Albert szabolcsi roma jogi aktivista fiát, mert adataik szerint részt vett azoknak a rakamazi plakátoknak a ragasztásában, amelyek durván megfenyegették a cigányságot.
A gyanúsított nem tett vallomást. Édesapja a lapnak azt mondta: pénteken hallotta először, hogy a fiát gyanúsítják, akiről nem tudja elképzelni, hogy ilyet tett volna, s reméli, kiderül ártatlansága.

A rendőrség annyit közölt, hogy közösség elleni izgatás gyanújával hallgattak ki egy fiatal férfit, aki ellen bizonyíték is van a birtokukban, ám megtagadta a vallomástételt.

A Magyar Nemzet emlékeztet: a plakátok, amelyek a Magyar Gárda felvonulását helyezték kilátásba, és erőszakos cselekményekkel riogatták a cigányságot, januárban jelentek meg Rakamazon. Hozzáteszik: a gárda kezdettől cáfolta, hogy ők állnak az ügy hátterében.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Phobos 2009. június 18. 14:00
  „Éppen egy hete gyilkosság történt. Nem hallott róla senki, épp csak említette a hírt fősodratú média. 2009. június 8-án Nagybörzsönyben Králik Attilát, egykori erdészt saját házában, brutális kegyetlenséggel meggyilkolták, majd elvettek tőle 20,000 forintot és a mobil telefonját. A halottkém jelentése szerint fejét szétverték, fülig vágták el a torkát majd a fotelba ültették és letakarták. Akár egy thrillerben.

  Králik Attilára 22 éves lánya talált rá.

  A tettest elfogta a rendőrség; Farkas Richárdot, nagybörzsönyi cigány lakost, aki a kihallatáson beismerte tettét.

  A média híradásaiból annyi derült ki, hogy rablógyilkosság történt, egy férfi megölt egy másikat nála lévő vagyonáért.

  Február 23-án Tatárszentgyörgyön gyilkosság történt. Mindenki hallott róla, a fősodratú média zengett: rasszista indíttatású támadás történt. Mohácsi Viktória habzó szájjal járta sorra a TV stúdiókat: ölik a cigányokat a magyarok! Tatárszentgyörgyön egy apa és a fia lett gyilkosság áldozata, név szerint Csorba Róbert és kisfia. Cigányok voltak. Sörétes puskával lelőtték őket. Akár egy thrillerben. Mint később kiderült, a tettesek is cigányok voltak.

  Mi a különbség a két eset között?

  Március 3-án temetés volt. Közel ötezren vettek részt a tatárszentgyörgyi gyilkosság két áldozatának búcsúztatásán. Az esemény a 100 tagú cigányzenekar zenéjével kezdődött. A temetésre autókkal és buszokkal érkeztek gyászolók az ország különböző részeiről. A temetésen megjelent többek között Kepes András televíziós újságíró, Hajós András, Soma, Falusi Mariann és Lang Györgyi, valamint Koltai Róbert színész-rendező. Valamennyi parlamenti párt képviseltette magát, az emberi jogi bizottság elhalasztotta aznapi ülésének több napirendi pontját, azért, hogy a tagok közül aki akar, eljuthasson a temetésre. A búcsúztatásra a kormány nevében Szűcs Erika szociális miniszter ment el. A cigányság nevében Kolompár Orbán, az Országos Cigány Önkormányzat elnöke rótta le kegyeletét a koporsó mellett. A szertartáson Iványi Gábor metodista lelkész bocsánatot kért a magyarság nevében a cigányoktól, amiért azok gyilkolják őket. ,,Vajon van-e Magyarországon mélyebb árok, mint az ő sírjuk?" - kezdte akkor beszédét Iványi Gábor.

  2009. június 20-án temetés lesz Nagybörzsönyben. Králik Attiláé. Az ő temetésén nem lesznek ott a parlamenti pártok képviselői, érte nem kér majd elnézést senki, őt nem fogják ismert közéleti személyiségek tömegei búcsúztatni. Viszont ott lesznek azok, akiket a Králik család fontosnak tart; A Magyar Gárda, a Jobbik, a Nemzeti Érzelmű Motorosok, ifj. Hegedűs Loránt.

  S miért nem lesznek ott azok, akik Tatárszentgyörgyből preztízskérdést csináltak? Mert tudják, hogy Králik Attila sírja a legmélyebb árok, ami ma létezik. És azt is tudják, hogy ezt az árkot ők ásták ki!”
 • 23. kolombela 2009. június 17. 00:16
  „<moderálva>”
 • 22. Túrabakancs 2009. június 16. 21:52
  „<moderálva off>”
 • 21. pidali 2009. június 16. 20:46
  „Aki ennyire védi öket, éljen eggyütt velük,(kutyából nem lesz szalonna!!!!!!! Ez biztos!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 20. tibi-a 2009. június 16. 20:34
  „Vajon miért CSAK AZ E.U. SZAVAZÁS UTÁN DERÜLNEK KI AZ IGAZSÁGOK?

  Ugye nem kell nagy bölcsesség hozzá?
  /vesztettek a libsik, úgy-hogy már nincs szükség a kisebb naplopó népet annyira védeni!/
  Szép sorba kiderül minden.

  Azért ide kivánkozik:
  Kik a felbujtóik?
  Kik adnak segélyt nekik?
  Kik védik őket a bíróságon?

  Akik felakarják vásárolni HAZÁNKAT!”
 • 19. Duracell-copy 2009. június 16. 19:16
  „Ha egymást fenyegetik, meg gyilkolják, az nem baj. Egészségükre. Viszont egy másik hírportálon láttam egy videót, ahol az"elnyomott" kisebbségiek - persze sokszoros létszámfölényben - ütnek-vágnak egy szegény magyar lányt. Azt kellene lehozni, hadd lássa mindenki, ki nyom el kit! Persze, ha néhány magyar srác megregulázná ........., egyből jönnének a fajvédők, ugye?”
 • 18. Deir_Yassin 2009. június 16. 18:31
  „Csodálatos, lesz az a 15% 20 is!”
 • 17. xo16zy 2009. június 16. 18:19
  „És ugye senki nem csodálkozna azon sem, ha kiderülne hogy ifj. balogh valamilyen narancsseggű majomtól kapott előtte egy vastag borítékot meg egy dobozt a plakátokkal.
  Há összedógoznak ám a tezsvírek.”
 • 16. Tapmancs 2009. június 16. 16:58
  „<moderálva off>”
 • 15. Reális 2009. június 16. 16:34
  „Na ezért vagyunk 15%-on,és ezért leszünk még többen!”
 • 14. Atyus1 2009. június 16. 15:16
  „A történet ékes bizonyítéka annak, hogy tanulékonyak ha az érdekük úgy kívánja, ezt megtanulták a közelkeleti néptől.
  Vajon dogozni ?”
 • 13. kolombela 2009. június 16. 15:12
  „Tisztelt Szerkesztőség!
  Önök szerint mitörténne, ha acikk címe után kérdőjel helyett pont kerülne. Szerintem semmi, mert a hír így igaz. Miért kell már megint olyan tényt, ami valós, megkérdőjelezni. Ez nem pc, hanem félretájékoztatás.”
 • 12. zydecochef 2009. június 16. 13:30
  „asher ben barkozciba,
  azért azt nem állíthatod,hogy Túrabakancs állítása annyira elképzelhetetlen. Ismered titkosszolgálatunk kimeríthetetlen trükkjeit, ezeket több, mint kevesebb sikerrel alkalmazták az utóbbi 51 évben. Na jó, a Jordánini fiaskó csak egy kis folt a sok sikeres akció mellett.
  Azért is elképzelhető, mert az említett szervezet ösmert arról, hogy erkölcsi vagy humanitárius megfontolások nem játszanak szerepet akcióik tervezésénél és végrehajtásánál.
  Történelmi perspektívába helyezve a dolgot mi az a néhány disznóláb ha Quibya, Deir Yasin,Tantura, al-Duwayma vagy Gaza 2008 az összehasonlítási alap.
  Mindamellet és in nagy disznóságnak tartom, hogy ezt megtették bárkik is bármilyen céllal, ahogy az is érzéketlen durvaság és a Magyarság porrá alázása, amikor valami eszement nő megszentségteleníti a Turult.”
 • 11. Rézfejű 2009. június 16. 12:42
  „Az eset egyértelmű. A cigányok saját magukat "fenyegetik", hogy azután ráfoghassák a "rasszistákra"! Az antimagyar média ezt persze nem harsogja, ugye?”
 • 10. Lillycat 2009. június 16. 12:23
  „<moderálva off>”
 • 9. Túrabakancs 2009. június 16. 11:37
  „<moderálva off>”
 • 8. Túrabakancs 2009. június 16. 11:36
  „<moderálva>”
 • 7. Túrabakancs 2009. június 16. 11:21
  „<moderálva off>”
 • 6. jockey 2009. június 16. 11:10
  „Nincs ebben semmi meglepő! Eddig az összes cigányok sérelmére elkövetett gyilkosságban - már amelyikben van tettes - szintén cigány az elkövető. Akkor most min kell csodálkozni?”
 • 5. asher07 2009. június 16. 10:25
  „<moderálva>”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lopott rendszámmal tankolnak, majd nem fizetnek

Újabb trükköt vetnek be a benzintolvajok: lopott rendszámú járművel mennek tankolni, hogy később ne… Tovább olvasom