Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Ráengedték a holttestre a hévízi fürdőzőket

Miközben tíz búvárcsapat kereste a mélyben az eltűnt férfit, a turistákat beengedték a hévízi tófürdőbe.
Szombaton, a kora délutáni órákban, miközben tíz búvárcsapat kereste a mélyben a pénteken eltűnt férfit, a turistákat beengedték a hévízi tófürdőbe – értesült a Velvet.

Mint írják vízben lebegő holttestet azért is volt olyan nehéz megtalálni, mert a tó vize nagyon gyorsan újul meg, így a holttest is gyorsan változtatja a helyszínét.

Ahol a holttest vasárnap reggel feljött a felszínre, ott a búvárok szombaton legalább 8-10 alkalommal keresték.

Szombaton körülbelül 500 ember fürdőzött a tóban.

Korábban


Vasárnap reggel megtalálták a hévízi tóban pénteken eltűnt férfi holttestét - értesült a helyszínről az MTI.

Miután rendkívüli halálesetről van szó, amelyet közigazgatási eljárásban vizsgálnak, a rendőrség nem nyilatkozhatott az ügyben.

Az MTI helyszíni forrásból úgy értesült, hogy vasárnap reggel, nyitás előtt talált rá a tófürdő egyik dolgozója a holttestre, amely után péntek este óta kutattak. Az áldozat egy 37 éves zalaegerszegi férfi.

Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának (VMSZ) szóvivője szombaton az MTI-nek elmondta: a tófürdő pénteki zárása után észlelte a személyzet - miután megtalálták a személyes holmiját -, hogy eltűnt valaki. Arra gyanakodtak, hogy a férfi a tóban merült el, ezért a VMSZ segítségét kérték.

A vízimentők a keszthelyi tűzoltók segítségével kezdték meg péntek este az eltűnt férfi utáni kutatást, de szombat hajnali kettőig a keresés nem vezetett eredményre. A kutatást szombat reggel hét órától a hévízi fürdő dolgozóinak közreműködésével, két szonár készülékkel és búvárokkal folytatták, a munkába a nap folyamán a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársai is bekapcsolódtak.

A kutatást végző szervezetek munkatársai szombat este 9 órakor befejezték a keresést, miután addig nem találták az eltűntet. Holttestét vasárnap reggel dobta fel a víz.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Napi cuki: Iliász, a budapesti állatkert tevecsikója

Iliász az első olyan kis állat, amely a Vidámparktól örökölt területen született. A csikó anyai ágon… Tovább olvasom