Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Radnóti-díjat kaptak

A könyvszalonnal egy időben Győr ismét helyet adott a Radnóti Miklós költészeti biennálénak és a költő nevével fémjelzett országos vers- és prózamondó versenynek melyek az október 18–27. közötti megyei irodalmi hét finisét jelentették.
Radnóti Miklós
Az említett időben jó néhány író-olvasó találkozó volt a megye számos iskolájában, művelődési és közösségi házában. A Radnóti Emlékbizottság és Irodalmi Tár saság, a Magyar Versmondók Egyesülete, valamint a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ az eseménysorozatot úgy értékelte, hogy az országos hírű és lényegesen hozzájárul a városról formált pozitív kép elfogadtatásához. Ugyancsak a hagyományokat követve a városháza dísztermében vették át az elmúlt hét végén a Radnóti-díjakat.

A költészeti biennále fődíját Bertók László kapta, a költői díjat Szakács Eszternek ítélte a bírálóbizottság. Az irodalom népszerűsítéséért a mártír költőről elnevezett díjat vett át dr. Perédy László, Muzsnay Árpád, Ferencz Éva és Bartók László.
A vers- és prózamondó verseny ifjúsági kategóriájában Radnóti-diplomát kapott Basity Petra, Főző Ágnes és Kiss Bálint. A versmondók felnőtt kategóriájában az idei Radnóti-díjas Fodor Eszter, Góli Kornélia és dr. Tóth Krisztina. A zsűri különdíjban részesítette ifjúsági kategóriában Culka Ottót, Magony Ágnest, Sajben Kittit és Szentes Katalint. A felnőttek különdíjain Jakab Gabriella, Salamon Judit, Orbán György és Wahl László osztozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felvételi interjú - hogy minden simán menjen

Vannak bizonyos "öngyilkos" mondatok, amelyek nagyban csökkentik az álláskereső esélyeit. Cikkünkből… Tovább olvasom