Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Rácz Sándor: Vissza kell szerezni az országot az ellenségtől!

Vissza kell szerezni az országot az ellenségtől - mondta Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetségének tiszteletbeli elnöke.
Vissza kell szerezni az országot az ellenségtől, mert most ismét szorongatják a nemzetet - mondta Rácz Sándor, a Magyarok Világszövetségének (MVSZ) tiszteletbeli elnöke, az 1956-ban életfogytiglanra ítélt egykori szabadságharcos az MVSZ megemlékezésén kedden.

Az Astoriánál tartott rendezvényen Rácz Sándor azt mondta, 1956 mentette meg a világot a bolsevizmustól, amely most más színekben, de újra "itt van a nyakunkon". Hozzátette: ma is nehezen éli meg a magyar a szabadságát, mert az idegen hatalom kigúnyolja, kikacagja.

Visszaemlékezésében Rácz Sándor kitért arra is: a forradalom alatt nem pártokban gondolkodtak, mert ezek juttatták az országot abba a helyzetbe, amelyben jelenleg is van.

Szerinte olyan embereket kell megbízni, akikben "nem lehet csalódni", de 1945-ben megölték az ország vezetésére alkalmas teljes garnitúrát, és ezek az emberek most is hiányoznak.

Rácz Sándort 1956-ban a Nagy-Budapesti Központi Munkástanács elnökévé választották, 1958 márciusában életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, 1963-ban, külföldi politikai nyomásra amnesztiával szabadult.

Olvasóink írták

  • 1. BJ.MÓVÁR 2012. október 23. 21:14
    „Sajnos országunkban,még mindig volt KISZ és MSZMP titkárok hozzák a törvényeket,pedig 23 év telt el a" gyalázatos" rendszerváltás óta! Az országot is ők privatizálták ki maguknak,most meg már a törvényeket is maguknak hozzák,a munka törvénykönyve ,1 kulcsos adó jól példázza "becsületes " működésüket!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a Magyar Becsület Rend első kitüntetését

Tamás Aladárné Szűcs Ilona, a felvidéki Balogvölgy tanítónője kapta a Magyar Becsület Rend első… Tovább olvasom