Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rabszolgaként tartotta a fiatal lányt az öttagú család

A fűtetlen helyiségben elszállásolt, hiányos ruházatú nőt az asszony és a fia ököllel és botokkal rendszeresen bántalmazta. A sértett decemberben tüdőgyulladásban meghalt.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntettével és más súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy nyíregyházi család öt tagját, akik kihasználtak, megaláztak és többször megvertek egy hozzájuk költözött fiatal nőt - közölte a főügyészség vezetője kedden az MTI-vel.

Zsíros Zsolt főügyész elmondta, a Nyíregyházi Törvényszékhez benyújtott vádirat szerint a többszörösen büntetett asszony és fia 2006-ban fogadták be családi házukba az akkor 22 éves nőt. A vádlottak kihasználták a sértett befolyásolhatóságát, éretlen személyiségét, és különféle, ház körüli munkákat végeztettek vele.

A fűtetlen helyiségben elszállásolt, hiányos ruházatú nőt az asszony és a fia ököllel és botokkal rendszeresen bántalmazta. 2013. február 8-án és az azt megelőző napokban olyan súlyosan megverték őt, hogy a sértett elvesztette az eszméletét és életveszélyes állapotban került kórházba - ismertette a főügyész.

Zsíros Zsolt megjegyezte, a férfi élettársa ugyan szemtanúja volt a sértett rendszeres verésének, de nem segített a bajban lévő embernek, neki ezért kell vádlottként felelnie.

Amíg a sértett kórházban volt, az erőszakos férfit a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte, az asszonyhoz pedig hazaköltözött a lánya öt kiskorú gyermekével. A két nő megpróbálta rávenni a sértettet arra, hogy ne tegyen terhelő vallomást a fiúra, hazudja azt a rendőröknek, hogy ismeretlenek verték meg a városban. A nő a kórházból visszament a családhoz, ahol az asszony, a lánya, sőt már a fiú nevelt lánya is tovább bántalmazta - idézte a vádiratot a főügyész.

A sértett 2013. december 13-án tüdőgyulladásban halt meg, halála az orvos szakértő szerint nem állt összefüggésben a bántalmazásával.

Az asszony, a fia, a lánya és a férfi nevelt lánya előzetes letartóztatásban van, míg a fiú élettársa szabadlábon védekezhet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Reklámadó - L. Simon a Facebook-ot, a Google-t és a Youtube-ot is megadóztatná

Elutasítják a reklámadó bevezetésére benyújtott törvénytervezetet az érintett területen működő… Tovább olvasom