Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Rabszolgákat tartott a milliomos házaspár

Modern kori rabszolgatartás miatt tartóztattak le egy milliomos házaspárt. A vád szerint több mint 5 éven keresztül tartottak fogva és bántalmaztak két indonéziai nőt fényűző Long Island-i otthonukban.
A hatóságok akkor szereztek tudomást az esetről, amikor az egyik fogvatartott nőnek sikerült eljutni egy pékségig. A nőt félmeztelenül, a testén zúzódásokkal és verésnyomokkal találták meg.

A két vádlott, az Indiából bevándorolt 35 éves Varsa és férje, az 51 éves Murlidhar Sabhani a kihallgatáson nem tagadta bűnösségét. A bíróság a házaspárt óvadék fejében szabadlábra helyezte.

Az áldozatok 2002-ben legálisan érkeztek az Egyesült Államokba. A házaspár havi 200 dollár, azaz 37 ezer forint fizetést ajánlott nekik. A pénzt soha nem kapták meg, és elkobozták az útlevelüket. A hivatalos vád szerint a házaspár a két indonéziai nőt házi rabszolgaként kezelte, és megtiltotta nekik, hogy a szemét kiürítésén kívül bármi okból elhagyják a luxusvillát.

A nőket többször bántalmazták és zaklatták. Előfordult, hogy 3 óra alatt 30-szor jéghideg zuhany alá rángatták őket, ha valamilyen hibát követtek el. Egy másik esetben arra kényszerítették az egyik "alkalmazottat", hogy egyszerre 25 chilipaprikát egyen meg. Az egyik nő vallomásában azt állította, hogy egy zsebkéssel megvágták a füle mögött. A rabszolgaként tartott nőknek a konyhában kellett aludniuk egy matracon, nagyon keveset kaptak enni, így arra kényszerültek, hogy ételt lopjanak.

Az egyik államügyész a történteket "modern kori rabszolgatartásnak" és "felfoghatatlan embertelenségnek" nevezte, és ellenezte az óvadékot. A házaspár ügyvédje védenceit "derék, becsületes, törvénytisztelő állampolgároknak" nevezte, és kitartott amellett, hogy emberkereskedelemről szó sincs. Azt is megjegyezte, hogy a házaspár sokat utazott, így a két indonéziai nő bármikor elhagyhatta volna a házat.

A bíróság által megállapított óvadék kifizetése a párnak mindenesetre nem okozott gondot. A "parfümipar moguljaiként" emlegetett rabszolgatartóknak saját ázsiai gyáraik vannak. Antik bútorokkal telezsúfolt manhattani rezidenciájuk meglehetősen sokat ér, de ezen kívül 1,8 milló dollárt, azaz 335 millió forintot tartanak bankszámlájukon is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távozik a rendészeti miniszter is

A rendészeti miniszter, az országos és a budapesti rendőrfőkapitány, valamint a Rendészeti… Tovább olvasom