Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Rábaközi Perecfesztivál

Páli. A település sportpályáján rendezik meg ma és holnap az első Rábaközi Perecfesztivált.

Ma délelőtt a 11 órai megnyitó után a csornai Pántlika néptánc-

együttes és a Tulipánt népi zenekar ad műsort. Délután 1 órától 3-ig gasztronómiai programok zajlanak. Benne: Buday Péter, Stahl Konyhája-főzőbemutató, a sütőversenyre beérkezett alkotások zsűrizése, eredményhirdetés. Ezután turisztikai fórum zajlik, 5 órától pedig kulturális program. Fellépnek: a Szili Néptánccsoport, a Szanyi Bokréta Néptánccsoport, a csornai Pántlika néptáncegyüttes, a Páli Dalkör, a Vági Rábakör, az Aranypáva Népdalkör Csorna, a Rábaközi Citerazenekar, a Tulipánt népi zenekar, a Bogláros együttes – Harmónia, Győr. Este táncház, majd bál zárja a napot.
Holnap délelőtt 10 órától délután 1-ig gyermek- és felnőttvetélkedők zajlanak. Négytől hatig a kulturális programban fellépnek: a töltéstavai néptánccsoport, a bogyoszlói tánccsoport, a sobori néptánccsoport, a Rábacsanaki Népdalkör, továbbá Bende Ildikó, Illés Gabriella, Kőszegi József, Kertes Anna – a Győri Nemzeti Színház művészei. A fesztivál mindkét napján 10-től este 6 óráig Németh Józsefné Kálmán Magdolna babakiállítása a páli kultúrházban, 10-től 4-ig pedig gyermek-foglalkoztató-

programok lesznek. A perecfesztiválon a Nyugat-Pannon Vásározó Céh kézműves-kirakodóvására, kézműves-bemutatók (perecsütő, fafaragó, kosárfonó, csipkehímző, gyékényfonó, fazekas, hímző, bőrdíszműves), borkóstoló, hintózás várja a vendégeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

mozaik

botos siófokon. Az NB II-es Bodajk-Siófok labdarúgócsapatához szerződött Botos Antal, aki korábban… Tovább olvasom