Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 28°C Még több cikk.

Rábaközi imázs perecfesztivállal

Június 17-én és 18-án rendezik meg az első rábaközi perecfesztivált Páliban. Erre az alkalomra kiadnak egy perecreceptkönyvet, amelyben a Kárpát-medencei írásokat gyűjtik össze – hangzott el egy turizmusfejlesztési rendezvénysorozat csornai állomásán.
A napokban első állomására Csornára érkezett a „Turizmusfejlesztés és fesztiválszervezés a Rábaközben” címet viselő műhelymunka-sorozat. A részletekről a szervező Régiófókusz kht. ügyvezetőjét, Hutflesz Mihályt kérdezte a Kisalföld.
– A workshopokra az önkormányzatokat, az intézményeket, nonprofit szervezeteket, az egyházak és a szolgáltató vállalkozások képviselőit hívtuk meg – válaszolt a szervező. – Célunk a projekt keretében a kiemelt jelentőségű tájegységi összetartozás, együttműködés erősítése. Az egyes rendezvények a házigazda önkormányzat tájékoztatójával kezdődnek, utána szakmai vizsgálat tárgyává tesszük a tájegység jelenlegi turisztikai állapotát. Ezt rögzítjük az úgynevezett imázsprofil keretében, majd helyszínenként megbeszéljük, hogy a tájegység jelenlegi turisztikai képéhez képest öt-nyolc év alatt hova szeretnénk eljutni. A workshopok befejeztével előkészítjük a rábaközi konferenciát, amely a kitörési pontokat és a jövőképet mutatja be.
Hutflesz Mihály elmondta: a program kiemelt rendezvénye lesz a rábaközi perecfesztivál június 17–18-án Páliban.
A tájegység bemutatását a gasztronómia, a kultúra és a művészetek köré fonják, és mindezek

középpontjába a rábaközi perecet állítják. Ez olyan tájtermék,

amelynek pozitív imázsa van,

ismerik tájegységen kívül is.
A programra a Phare turizmusfejlesztési projekt keretében huszonkétezer euró támogatást nyertek.
Hutflesz Mihály hozzátette: a projekt keretében elkészül egy honlapfejlesztés és kiadnak egy receptkönyvet, amelyben a Kárpát-medence receptjeit gyűjtik össze, középpontban a rábaközi pereccel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajnokok Ligája

A B csoportban: Dunaferr–Knjaz Milos (szerb) 39–24 (21–13). Tovább olvasom