Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Rába vegyes vállalati tárgyalások Kínában

A Rába rt. tárgyalódelegációja Kínában vegyes vállalat létrehozására irányuló szándéknyilatkozatot tett – közölte a Rába rt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján kedden.
A közlemény szerint a kínai piacon olyan együttműködési formák jöhetnek létre, amelyekkel a Rába hosszú távon megalapozhatja távol-keleti jelenlétét.

A létrehozandó vegyes vállalatokban az elképzelések szerint a termelés a partnerek számára kölcsönösen előnyös formában valósul meg. A Rába rendelkezésre bocsátja korszerű, bevált termékeit és fejlett technológiáját, Győrből szállítja a futóművek, illetve futóműfőegységek technológiai és minőségi szempontból legigényesebb alkatrészeit.
A nagy élőmunka-igényű gyártási tevékenységet, szerelést, az alapanyag-igényes alkatrészek beszerzését, az egyszerűbb gépi megmunkálásokat és a termékek bővülő piacát a kínai partner biztosítja.
A dinamikusan fejlődő kínai piac által kínált lehetőségekre tekintettel a Rába a múlt év végén képviseleti irodát nyitott Pekingben. Ezen keresztül tárgyalásokat kezdett busz-, illetve terhergépkocsi-futóművek gyártására specializálódott kínai társaságokkal a helyi gyártásra épülő vegyes vállalatok létrehozásáról.

Kínában az egyedülálló gazdasági növekedésen túl a 2008-as pekingi olimpiára való felkészülés is hajtóerejévé vált a fejlesztő beruházásoknak. Mindez maga után vonja az úthálózat fejlődését, valamint a személygépkocsi- és haszonjárműipar rohamos bővülését. Az elemzők 2004-ben a kínai járműpiacon 30 százalékot meghaladó növekedést várnak.

A Rába rt. vezérigazgatójának, Pintér Istvánnak 2003. július 3-án meghirdetett intenzív piacfejlesztési programja a meglévő piaci területek erősítése mellett Oroszországra és Kínára összpontosít. A program szerint a Rába a futóműfőegység-szállításokon túl közös vállalatok és összeszerelő üzemek alapításával kíván részesedést szerezni az említett piacokon – olvasható a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vita az adókról és a költségvetésről

Az MSZP tehercsökkenésről és igazságosabb közteherviselésről beszél a költségvetési és adótörvények… Tovább olvasom