Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Rába rt.: elkelt a motor kft.

A Rába rt. november 30-i hatállyal értékesítette a Rába Motor Kft.-t – derült ki a cég tegnapi közleményéből. Az új tulajdonos a kft. menedzserei alkotta Motor Mbo Kft., illetve a Rába-Chem Kft. A tranzakcióról Steiner Lászlót kérdeztük.
– Sajnos a motorgyár évről évre nagyobb terhet jelentett – jelentette ki a holding vezérigazgatója, elismerve, hogy az üzlet akár a Rába-részvények árfolyamára is jótékony hatással lehet. Érdeklődésünkre, hogy a kft.-menedzsment vajon miért látott fantáziát egy ráfizetéses cég kivásárlásában, rámutatott: egy kisebb szervezet bizonyára nagyobb rugalmassággal tud működni olyan piacokon, amelyeken a holding részeként eddig kevésbé volt sikeres. A gyengélkedő motorgyáriak mindenesetre könnyítéseket kaptak a vételár kifizetésében.

A likviditás nem került veszélybe

– Egy éve zajlottak az egyeztetések a kft. értékesítésére – mondta erről Steiner László. – Mostanra sikerült elérni, hogy a motorgyár likviditása ne kerüljön veszélybe, de a tranzakció a Rábánál se járjon készpénzveszteséggel. A gyár egyelőre maradhat a helyén, a költözés az úgynevezett Duna-parti projekt időszakában válik majd aktuálissá. Ekkorra – úgy 2005 táján – a Rába-holding alternatívát ajánl a motorgyárnak.

Az ügyvezető bizakodik

Szakács József, a motor kft. ügyvezetője bizakodó a cégvásárlást követően. – A felhalmozott tudás, a konstrukciós lehetőségek biztosíthatják talpon maradásunkat – jelentette ki. Elmondta, részben a hazai, részben a kelet-európai hagyományos

piacokra tekintenek. Mindehhez komoly segítségre számíthatnak a magyar bankoktól.
– Mindenkit szeretnék megnyugtatni, a jelenlegi létszámot megtartjuk a cégnél, sőt, hosszabb távon a bővítésen gondolkodunk – fejezte be nyilatkozatát Szakács József.

Kapcsolódó cikkek >>
Talán a legjelentősebb...
Ezer pályázat a Rábának
A Rába indul a tenderen
Európára kacsint a Rába

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mit kínál a karácsonyi PC piac?

Az idei karácsony előtt a gyártók komoly erőfeszítéseket tettek a PC piac… Tovább olvasom