Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Rába-gyár: aggódó munkások

Egyelőre nem lesz demonstráció, folytatni kell a biztató jelekkel most is zajló tárgyalásokat a menedzsmenttel – így határozott csütörtökön a Rába Munkavállalók Szakszervezetének küldöttgyűlése.
A Rába-gyárban kialakult, aggasztónak tűnő foglalkoztatási helyzet volt a tegnapi szakszervezeti küldöttgyűlés témája, amelyről előzetesen az a hír terjedt el, hogy a rábások demonstrációra készülnek. Alper László elnök a tanácskozás összegzéseként elmondta lapunknak: végül is az az állásfoglalás született, hogy folytatni kell a tárgyalásokat a foglalkoztatási helyzetről a menedzsmenttel. Ha ezek az egyébként most biztató jeleket mutató tárgyalások nem vezetnének eredményre, akkor majd egy újabb küldöttgyűlésen döntenek az esetleges demonstrációról.

Alper László elmondta, a szakszervezetnek nem az ellen van kifogása, hogy a Rába eladja a számára feleslegessé vált egységeit. Azt viszont mindenképpen elvárja, hogy a dolgozók foglalkoztatásában ne legyen törés. Erre egyébként vannak jó példák, egyebek között az a mód, ahogy a Rába Front, a Rába Bástya vagy a Rába Transz esetében történt a privatizáció.

A Rába Munkavállalók Szakszervezetének elnöke fontosnak tartja megjegyezni: dolgozóik érdekében szakszervezeti módszerekkel harcolnak, ám arra kiemelten vigyáznak, különösen most, az önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszakban, hogy törekvéseiket senki ne használhassa fel politikai célokra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igényelhető a vállalkozási hitel

A kis- és középvállalkozások számára létrehozott Széchenyi-kártyát tegnaptól lehet igényelni. Az egy… Tovább olvasom