Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Rába-csoport: pozitív üzemi eredmény

A Rába-csoport működését a második negyedévben a tovább bővülő termékértékesítés jellemezte, melynek eredményeként az első féléves időszakot 25,1 milliárd forint árbevétellel zárta.
A végrehajtott hatékonyságjavító intézkedéseknek köszönhetően javult a cégcsoport eredményessége. A társaság első féléves üzemi tevékenységből származó eredménye 305 millió forint. A Rába-csoport félévét 1 milliárd 187 milliós pénzügyi veszteség rontotta, így nettó eredménye mínusz 826 millió forint, ami harmada a tavalyi év hasonló időszakáénak. Az úgynevezett EBITDA-szinten a cégcsoport az első negyedévben plusz 661 millió forintos, a második negyedévben plusz 943 milliós eredményt ért el. A Rába-csoport a második negyedévben tovább bővítette termékértékesítését, így az idei év első félévét 25,1 milliárd forint árbevétellel zárta.

A csoportszintű árbevétel a tavalyi év hasonló időszakával összevetve 9,4 százalékkal növekedett. A tavalyi és az idei évben végrehajtott hatékonyságjavító intézkedések hatása az eredménysorokon is érezhető. Az üzemi eredmény négy veszteséges éve után 2006-ban sorozatb an a második pozitív negyedévet könyvelhette el a vállalatcsoport. Az első negyedévben realizált 22 millió forint nagyságrendű üzemi eredményét a második negyedévben 283 millió forintra növelte a társaság, így az idei év első félévében a Rába-csoport üzemi tevékenységből származó eredménye 305 millió forint, a tavalyi félév végi mínusz 1,5 milliárd forinttal szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra a téren a busz

Győr. Mától újra a Korányi Frigyes téren közlekednek a 2-es és a 23-as helyi autóbuszjáratok. Tovább olvasom