Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

Quaestor - Tarsoly és két társa előzetesben

Mindhárom gyanúsított esetében elrendelték az előzetes letartóztatást vasárnap - tudta meg a kisalfold.hu. Tarsoly Csaba ügyvédje fellebbez.

Vasárnap 9-től 17 óráig tárgyalta a Budapesti Központi Kerületi Bíróság a Quaestor-ügyben csütörtökön őrizetbe vett három személy ügyét, az ügyészség elrendelte előzetes letartóztatásukat. Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője vasárnap este elmondta: a bíróság az ügyészségi indítványnak megfelelően rendelte el az előzetes letartóztatást.

A Fővárosi Törvényszék a honlapján vasárnap este közleményt tett közzé, amelyben az szerepel: a bíróság harminc napra helyezte előzetes letartóztatásba T. Csaba István I. rendű, T-né R. Erika másodrendű és M. Zsolt harmadrendű gyanúsítottakat.

A három gyanúsítottat csalás bűntette miatt hallgatták ki. 

A büntetőügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Korrupciós Bűnözés Elleni Osztálya jár el különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és más bűncselekmények miatt.

Közölték azt is: a bíróság a szökés, elrejtőzés valamint a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyével indokolta a gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Szerintük a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmények rendkívül körültekintően megszervezett, folyamatos, magas fokú szervezettséget igénylő elkövetési módja, a bűncselekmények kiemelkedő tárgyi súlya és jellege megalapozza mindezt.

A bíróság a bizonyítási eljárás meghiúsításának veszélyét azzal indokolta: megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülésük esetén a még ki nem hallgatott személyek befolyásolásával és a bizonyítékok megsemmisítésével vagy elrejtésével meghiúsítanák azt.

Papp Gábor, Tarsoly Csaba ügyvédje azt közölte az MTI-vel: nem ért egyet a döntés indokaival, miszerint fennállna a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítékok megsemmisítésének veszélye.    

Kijelentette: ügyfele az elmúlt három hétben a hatóságok rendelkezésére állt, és Budapestet mindössze egy alkalommal hagyta el, amikor a győri futballcsapatot látogatta meg.

Ezalatt mind a felügyeletet ellátó Magyar Nemzeti Bank, mind a rendőrség rengeteg dokumentumot, bizonyítékot foglalt le, és három alkalommal hallgatta ki Tarsoly Csabát - fűzte hozzá.

Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát csütörtök éjjel vették őrizetbe, majd gyanúsítottként hallgatták ki csalás bűntette miatt - közölte ügyvédje, Papp Gábor pénteken az MTI-vel.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda által csütörtökön késő délután három embert állított elő az ügyben. Az ügyészség mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatását indítványozta. Bagoly Bettina szombaton az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a védelem további bizonyítékok ismertetését kérte, ezért a bíró a törvényes határidőn belüli időpontra, vasárnapra halasztotta az döntést.

A bíróság vasárnapi ülése reggeltől késő délutánig tartott.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hatos lottó 13. heti nyerőszámai és nyereményei

Kihúzták a számokat, ha lottózott, nézze meg, hogy nyert-e! Tovább olvasom