Kisalföld logö

2018. 07. 17. kedd - Endre, Elek 18°C | 28°C Még több cikk.

PVC-padlóban a Graboplast vezet

Kedden felavatták Tatabányán a Graboplast Részvénytársaság új gyártósorát. A Grabofloor Közép-Európa legnagyobb PVC-padló-gyártója. A másfél milliárdos fejlesztést Draskovics Tibor pénzügyminiszter avatta fel.
Az új év első napjaiban kezdték el a Graboplast Rt. tatabányai Grabofloor-gyárában az úgynevezett lakossági padlógyártó-fejlesztő beruházást, melyet tegnap délután avatott fel Draskovics Tibor pénzügyminiszter.

Az új gyártósor üzembe helyezésével a Grabofloor Kft. eddigi évi 12 millió négyzetméter padlótermelése 18–20 millió négyzetméterre növekszik.
Ezzel a gyártókapacitással a társaság Közép-Európa legnagyobb PVC-padló-gyártójává fejlődött.

A másfél milliárd forintba kerülő fejlesztéshez a szakminisztérium százmillió forint vissza nem térítendő támogatást szavazott meg a hasonló, korszerű beruházások támogatására elkülönített alapból.
A vevők rugalmasabb kiszolgálására és a logisztikai fejlesztés érdekében a beruházás részeként 1200 négyzetméter alapterületű raktár is épült. Az új padlógyártó beruházás működtetésére 45 alkalmazottat vett fel a társaság, így az üzem dolgozóinak létszáma 185-re emelkedett.

A Graboplast Rt. a piaci igényekhez alkalmazkodott, amikor döntött a tatabányai fejlesztésről. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Grabofloor a hét minden napján három műszakban termel. A Grabo-csoport termékeinek 80 százaléka külpiacokon, 20 százaléka idehaza talál vevőre.

A Graboplast két éve döntött arról, hogy a lakásbelső-burkolóanyagok piacán mutatkozó kereslethez igazodó fejlesztésekbe kezd. A tatabányai padlógyártó gépsor indításával szinte egy időben Győrött, a Grabo Kft.-ben is megvalósult egy 400 millió forintos gépfejlesztési program, mely 50 százalékkal növeli meg az úgynevezett object-intézményi és sportpadlók gyártási lehetőségét. A Graboplast Rt. az idén már az új fejlesztésekkel is számolva 22 milliárd forintos árbevétel elérését tűzte ki célul.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Yahoo kiszáll a Google-ból

A Yahoo Inc. pénzügyi vezetője bejelentette, hogy az internetes… Tovább olvasom