Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Putyin sokkolta Münchent

A hidegháború hangulatát felidéző, az Egyesült Államok külpolitikájának szinte valamennyi területét bíráló orosz elnöki beszéd után feszült hangulatban folytatódott vasárnap Münchenben a 43. nemzetközi biztonságpolitikai fórum.
A biztonságpolitika Davosának számító tanácskozás részvevőit valósággal sokkolta Vlagyimir Putyin előző napi felszólalása, amelyben az orosz elnök a fegyverkezési verseny felszításával, erőszak alkalmazásával és a nemzetközi jog normáinak figyelmen kívül hagyásával vádolta az Egyesült Államokat, s mindezt rendkívül éles hangon tette. A bírálatokból kijutott a NATO-nak is, az orosz államfő mindenekelőtt a szövetség keleti irányú bővítését kifogásolta. Koszovóval kapcsolatban pedig egyértelművé tette, hogy Oroszország semmifajta olyan megoldást nem támogat, amelyet Szerbia nem fogad el.
Amerikai tisztségviselők igyekeztek jórészt kicsinyíteni az elhangzottak jelentőségét, Robert Gates védelmi miniszter – a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) korábbi igazgatója – például egy régi kém üres szócséplésének tartotta, a fórum európai résztvevői azonban úgy vélték: a Nyugatnak fel kell készülnie arra, hogy egy rámenős és harcias Oroszországgal nézzen szembe, Putyin elnöksége alatt és utána is. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Totóeredmények

6. hét: 1, X, 1, X, 1, 1, 1, 2, X, 2, 1, 2, 1 + 1. Tovább olvasom