Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Puskás szóvivője lett Demcsák

Puskás Ferenc a világűrből üzen, Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség  (UEFA) elnöke pedig egy Aranylabdát kap ajándékba a magyar-horvát  2012-es Európa-bajnoki prezentáción - derült ki a magyar idő szerint  16:30-kor kezdődő bemutató kedd délelőtti főpróbáján, Cardiffban.

A magyar-horvát küldöttségnek most volt először és utoljára lehetősége arra, hogy megismerje és "belakja" a cardiffi Városháza  dísztermét, ahol a prezentációra sor kerül.

Mindegyik pályázónak 60 perce van a főpróbára, az időt az UEFA  illetékesei stopperrel mérik. Mindenkinek tartania kell magát a  rendkívül szigorú előírásokhoz, a színpad berendezésére, majd  elbontására 15-15 perc áll rendelkezésre.

Szükség is volt ennyi időre, mert a főpróba során több olyan  nehézség is felmerült - monitorok beállítása, mikor, kit világít meg  a fénycsóva, hogyan váltakoznak a fények -, melyeket a helyi  technikusokkal egyeztettek a magyar-horvát csapat technikai  szakemberei.

A prezentáció során a két ország miniszterelnöke - Gyurcsány  Ferenc és Ivo Sanader - köszönti az UEFA végrehajtó bizottságának  döntéshozóit, majd háromdimenziós szemüveget osztanak ki a két ország szépségkirálynői, melyen át az európai szövetség illetékesei  megtekinthetnek egy rövid bemutatót a pályázó városokról, az ott  rendezett kiemelkedő sporteseményekről és a felépülő stadionokról.

A kisfilm után a két futballszövetség elnöke szól a  jelenlévőkhöz, Kisteleki István horvátul, Vlatko Markovic magyarul.  Majd az elnökök az egyetlen magyar aranylabdással, Albert Flóriánnal  egy kicsinyített Aranylabdát nyújtanak át Michel Platininek, az UEFA  elnökének.

Ezt követően Charles Simonyi magyar származású űrhajós köszönti  a világűrből az UEFA tagjait. A kivetítőn hajója egy fényes csillag  mellett halad el, melyen Puskás Ferenc, az Aranycsapat legendás  játékosa "foglal helyet". Az elhunyt legenda üzenetét Demcsák Zsuzsa  közvetíti: Puskás szavai szerint, ha szeretik és tisztelik őt, akkor  ennek megfelelő döntést hoznak az Eb helyszínéről, majd felhívja a  figyelmet arra, bár most nem lehet együtt rajongóival, de előbb vagy  utóbb mindenkivel újra találkozik. Ezután Puskás Ferencné a férje  által dedikált labdát nyújt át az európai szövetség első emberének.

A prezentáció végén a két miniszterelnök közösen kéri a  végrehajtó bizottságot a Magyarország és Horvátország számára  kedvező döntés meghozatalára, miközben a kivetítőn az aláírt  kormánygaranciák láthatók.

A délutáni prezentációt a magyar-horvát küldöttség kezdi, majd  az olaszok, s a közösen kandidáló ukránok és lengyelek kerülnek  sorra. Az "éles bemutatón" csak a végrehajtó bizottság tagjai  lehetnek jelen.

Mindegyik bemutató legfeljebb 30 perces lehet, amely után a  döntéshozók negyed óráig tehetnek fel kérdéseket.

Az UEFA illetékes testülete szerdán délelőtt titkos szavazással  dönt a helyszínről, az eredményt magyar idő szerint 11:30-kor  nemzetközi sajtótájékoztatón jelentik be.

(MTI)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra érdemes lesz kukoricát termeszteni

Bár most különböző okok miatt éppen csökkenőben vannak a gabonaárak, a globális keresletnövekedés… Tovább olvasom