Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 9°C Még több cikk.

Pünkösdi királyt választottak Levélen

Az eső és a hideg sem tudta elriasztani a lovasokat attól, hogy a hét végén megvívjanak egymással a „Pünkösdi király” címért a Levélen rendezett lovasnapokon.
Ezúttal már negyedik alkalommal volt hangos a település a levéli Hóka Lovasklub által rendezett pünkösdi lovasnapokon a hétvégén. A háromnapos találkozóra a rossz idő ellenére mintegy negyven lovas érkezett és számos verseny, vetélkedő keretében adhatott tanúbizonyságot tudásáról, hogy végül közülük a legügyesebb elnyerhesse az idei pünkösdi király címet. A szervezők fantáziájának köszönhetően a résztvevőknek nem csupán a lovaglási készségükről kellett számot adniuk, hanem számos egyéb – a lóhoz szinte egyáltalán nem kapcsolódó – feladatot is teljesítettek.
A pünkösdi király címért csak az a lovas indulhatott, aki az összes feladatot teljesítette. Így például megmutathatták felkészültségüket különféle gyorsasági versenyeken. Ezek sorában a legnagyobb kihívást a „Kerék-pata csata” elnevezésű versenyszám jelentette, itt ugyanis a lovasok a quadosokkal versenyeztek a szlalompályán. Ugyancsak ügyességet követelt az a gyorsasági verseny, ahol szőrén kellett megülniük lovukat a versenyzőknek. Szintén nagy volt a küzdelem a lovastriatlonon is, ahol a lovaglás és futás mellett még kerékpárra is fel kellett pattanniuk a címért versengőknek, ám ez utóbbi feladat esetenként lényeges kihívást jelentett egy-egy lovasnak, aki túl kicsi, túl nagy vagy ferde kormányú biciklit kapott. A westernversenyszámok és a lovas íjászat mellett ezúttal sem maradt el az ének- és a rajzverseny.
Az összesített pontszámok alapján végül – a tavalyi második helyezettet – a lipóti Tóth Pétert koronázták pünkösdi királlyá felröppenő galambok és nótaszó kíséretében. A második helyen végzett hédervári Szabó Miklós a „Lószőrszál híján pünkösdi király” címet kapta, míg a harmadik helyezettet, a csornai ifjabb Belányi Józsefet a „Majdnem pünkösdi király” címmel jutalmazták.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ausztrálok kitűnő formában

Az ausztrál válogatott a VB előtti felkészülési meccsek sorában döntetlent játszott a hollandok… Tovább olvasom