Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Pünkösd, a megújulás lehetősége

Pünkösdkor a világ a megújulás lehetőségét kapta Istentől. Igéje által pedig örömet hirdető munkatársakra lelt az emberben.

Ruttmayer Terézia Paula is ilyen hűséges szolgája a Teremtőnek. A Szent Orsolya Rend tartományfőnöknője a győri rendházban beszélt arról, hogy számára pünkösd mit jelent.
"A mennybemenetelt követő szép ünnepet, amely önmagában nem létezhetne. Nem létezhetne karácsony - születés - és húsvét - a feltámadás - nélkül. A két esemény között nagyon kemény harminc év feszül, amikor Jézus magára vette az emberi méltóság mellett minden fájdalmát és szenvedését az embernek."
Az orsolyita tartományfőnöknő pünkösd előzményeiről szólva hangsúlyozta: Jézus ebben a harminc esztendőben megtapasztalhatta a kitaszítottságot, a menekülés nehézségeit, a hontalanság érzését.

Az isteni meghívás
– Mikor aztán megszűnt a veszély, szüleivel visszatért Názáretbe és a család életében egy boldog időszak ezután következett – mondta Ruttmayer Terézia Paula. – Amikor eltelt a harminc év, a tanítás három éve következett: Jézus átadta hallgatóinak az Atyától kapott boldogító üzenetet, az örök hazába szóló meghívást. Jézus teljesítette a küldetést, azt az akaratot, hogy Isten fiaként újra boldog reménységet adjon az embereknek. A tanító évek elteltével vállalta a legnagyobb megaláztatást, a keresztutat. Még az utolsó pillanatban is imádkozott azokért, akik őt ártatlanul keresztre feszítették. Ezzel nekünk is példát adott, mert bizony ma sem tudják nagyon sokan, hogy mit cselekszenek. Ez a mérhetetlen szeretet, halála volt az ára annak, hogy visszavezessen bennünket az Atyához, és Máriában anyát adjon nekünk.
Az asszonyoknak és az apostoloknak az üres sírnál jutott eszébe az intés: „Maradjatok együtt!" Így történt, mert a Megváltó megjelent nekik és pünkösdkor elküldte számukra a Szentlelket. Az erősítő, a vigasztaló, a bátorító lelket azért, hogy mindazt, amit Jézusról, az Atyáról tudtak, azt most hirdessék azoknak, akik eddig is reménységben éltek. Megértették, hogy az ő küldetésük, missziójuk az, hogy az evangéliumot átadják. Ez az örömhír a jelenben is él.

Gyermek apostolutódok
Ruttmayer Terézia Paula szerint különös, de ma a gyerekek lesznek azok az apostolutódok, akik a szüleiket Jézushoz viszik, Jézushoz késztetik. Ők lesznek azok, aki az örömhírt elmondják szüleiknek.
– Isten örök boldogságra teremtette az embert, megtisztelte szabad akarattal. Az utolsó szó ezért nem lehet a szenvedés szava. Azért élünk, hogy Isten rólunk elképzelt gondolatát megvalósítsuk egymás örömére és a Mindenható dicsőségére. Ehhez ad erőt pünkösd, ehhez ad erőt a Szentlélek. Mi, emberek hűtlenné válhatunk a jó Istenhez, Ő sohasem hagy el bennünket, mert ő a gondviselőnk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Főpásztori ima

Jim Sanders, a Krisztus Szeretete Egyház főpásztora imádkozik a betegekért szombaton délután egy… Tovább olvasom