Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

Pulykamellszelet tejfölös lilahagyma-mártással

Hozzávalók: 1 kg pulykamell, 30 dkg füstölt szalonna vagy bacon, 1 doboz gombás kenhető sajt, 2 dl tejföl, 4 fej lila hagyma, 1 evőkanál kristálycukor, só, bors.

A húst felszeleteljük, megsózzuk és tepsibe rakjuk. Szépen sorban, de nem baj, ha egymásra is kerül. A tetejét megszórjuk egy kevés őrölt fehér borssal és egy kis fekete borssal, majd a mustárt kenjük a húsra. 1,5 deciliter vizet öntünk a hús alá, majd alufóliával lefedjük és sütőbe tesszük. Amikor már majdnem puha a hús, akkor egy edénybe leöntjük róla a levét, rákenjük a felszeletelt sajtot és végigrakjuk szalonnával. Alufóliával kerül újra vissza a sütőbe addig, amíg a hús puha nem lesz. Ezután még tíz percet sütjük fólia nélkül (ne pirítsuk).

Mártás: A lila hagymát csíkokra vágjuk és olajon sütjük. Amikor a hagyma összeesett, 1 evőkanál kristálycukrot teszünk rá, ezzel még kevergetjük, hogy a cukor elolvadjon (nem kell pirítani). Keverünk hozzá egy evőkanál finomlisztet, a két deciliter tejfölt és a húsról leöntött levet. Folyamatosan kevergetjük, amíg megforr, hogy ne legyen csomós.

Az elkészült húst és a mártást burgonyapürével tálaljuk.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tükrünk a kapcsolat

Az igazán hosszan tartó kapcsolatoknak az a feltételük, hogy mindkét fél számára fontosak legyenek,… Tovább olvasom