Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

Pulyka brassói gyros fűszerezéssel

Hozzávalók:

60 dkg pulykacomb
4 gerezd fokhagyma
majoranna
só, bors 
10 dkg bacon szalonna
1-2 ek. paradicsompüré
1 ek. liszt
fél csokor petrezselyemzöld
80 dkg burgonya

Elkészítés:

A csíkokra összevágott, kicsontozott, bőr nélküli pulyka combot forró olajban megpirítjuk (vagy olajra rádobjuk a bacon szalonnát, kissé elősütjük, majd rádobjuk a pulykát), fűszerezzük, szükség esetén fedő alatt pároljuk, s a legvégén zsírjára visszapirítva paradicsom pürét öntünk rá, liszttel megszórjuk, kevés vízzel felengedjük, és a bő forró olajban megsütött kocka burgonyával összekeverjük. Tálaláskor meghinthetjük petrezselyem zölddel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampány a szívcentrumért

A Kisalföld kampánya megmozgatta a megye lakosságát. Aki csak teheti, segíti a győri szívcentrum létrehozását. Tovább olvasom