Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Pszi bajnokcsapat a határszélen

Évtizedekkel ezelőtt meghatározó szerepet játszott a Hegyeshalom gárdája a megye labdarúgásában. Az utóbbi években viszont csak a másodosztályban szerepelt. A jelenlegi bajnokság félidejében jelentős előnnyel vezeti a tabellát.

labdarúgás

Az elnökség egyértelműen a bajnoki cím elhódítását tűzte ki célul a csapat elé. Az első félévet követően mindez veretlenül megvalósult: 12 győzelem és 3 döntetlen mellett 38 rúgott és 10 kapott gól, 39 megszerzett pont a hegyeshalmi együttes őszi mérlege.
A számokból ítélve remek szakmai munkát végeznek a határszéli községben, hiszen több mérkőzést sikerült kapott gól nélkül befejezniük, ráadásul minden találkozón rúgtak gólt. Emellett a fő vetélytársakat (Mosonszentmiklós, Lipót ) sikerült legyőzni. A házi gólkirály Fléner János 13 góllal.
Sztranyovszky Attila játékos-edző harmadik éve irányítja a csapatot. Így értékelte az őszi idényt:
„ Az elnökség azt a célt tűzte ki a csapat elé, hogy az élen végezzen és minél több helyi fiatalt szerepeltessünk. A csapat magja hét-nyolc éve együtt játszik. A felnőttkeretünkből tizenhárman hegyeshalmi kötődésűek. Talán ennek a kiemelkedő edzéslátogatottságnak köszönhető a kiegyensúlyozott teljesítmény. Nagyon jó a közösségi szellem, amit bizonyít, hogy két tizenévest – Kovács Róbert tizennyolc, Budai Róbert tizenhét éves – is sikerült ősszel beépíteni a csapatba és az idősebb játékosok ebben partnerek voltak. Télen szeretnénk a csapatot együtt tartani, az esetleges igazolásokat ennek a függvényében tervezzük. A cél a helyezésünk megtartása, ugyanakkor tudjuk, hogy ez nem lesz könnyű, hiszen az első nyolc csapatból hatnak a vendégei leszünk, de ha ugyanolyan korrekt lesz a játékvezetés, mint ősszel volt, akkor nem jelenthet hátrányt a hazai pálya hiánya.”
Éliás Géza, az egyesület elnöke elmondta, hogy a költségvetésük 40 százalékát az önkormányzat biztosítja, ezenkívül jelentős mértékben támogatja a csapatot a Heka-Lafarge Kavicsbánya Rt., valamint Régi István építési vállalkozó.
„ A pálya és az öltöző önkormányzati tulajdonban van. Az őszi utolsó mérkőzésünk után megkezdődött az épület felújítása, mely így tavaszra a magasabb igényeknek is megfelel majd.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisbajcs mára kiheverte az árvizet

Kisbajcson úgy tartják, a Szigetközben élő ember éppúgy megszokta, hogy számolnia kell a vízzel,… Tovább olvasom