Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Pszi-téli programok a művelődési házakban

Milyen programokkal várják vendégeiket a kultúrházak az őszi-téli hónapokban? Néhány rábaközi településen erről érdeklődtünk az intézmények vezetőitől, illetve a rendezvényszervezőktől.
A csornai Városi Művelődési Központban az ősszel és a télen is folytatódnak a hagyományos programok – mondta el Ihászné Sebján Mária igazgató.
– Továbbra is szerveznek színházi előadásokat felnőttek és gyerekek részére egyaránt, koncerteket fiataloknak. Emellett az intézmény számos politikai és más rendezvénynek ad helyet. A nyári szünet után újra tevékenykednek a különböző művészeti csoportok, szakkörök, egyesületek, s az őszi-téli időszakban is rendeznek kiállításokat. Természetesen készülnek az 1956-os forradalom 50. évfordulójának méltó megünneplésére is.
Bősárkányban gyermekszínházi előadások lesznek, kettő ősszel, kettő kora tavasszal – közölte Kokas József igazgató. A napokban kezdődik a társastánc, valamint a gépjármű-vezetői tanfolyam. A házban tartják a különböző helyi ünnepségeket is.
Szanyban mindennap élettel telt a kultúrház – tudtuk meg Hári-Pethő Adrienn igazgatótól. Az épület a színhelye a helyi ünnepségeknek, rendeznek falumikulást, falukarácsonyt. Október-novemberben zenés összejöveteleket szerveznek fiataloknak. Működnek az önképző körök, tevékenykednek a foltvarrók és a nyugdíjasklub. A kultúrház ad otthont a híres Bokréta együttesnek, a zeneiskolának. Januárban-februárban színházi előadás vagy műsoros est várja a szanyiakat.
Farádon a kultúrház egyik kiemelt őszi programjának szánják dr. Kiszely István professzor előadását a Petőfi-kutatásról. Ugyancsak a művelődési ház ad otthont az év végi ünnepségeknek. Műsoros program szervezését – meghívott művészekkel –

egyelőre nem tervezik.
Torma Mónika rendezvényszervező tájékoztatása szerint Kónyban októberben tartják a hagyományos búcsút és a verbunktalálkozót, megemlékeznek az 1956-os forradalom és szabadságharc 50. évfordulójáról. Decemberben Mikulás-váró és bábszínházi előadás lesz a közösségi házban. Szerveznek falukarácsonyt, adventi hangversenyt, s felállítják a „mindenki karácsonyfáját”.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

VI. Győri Könyvszalon - OKTÓBER 13., PÉNTEK

Tovább olvasom