Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Problémák lehetnek a hulladékkezelésben

A közigazgatási tárca önkormányzatoknak írt körleveléből kiderül, a kabinet úgy véli, a hulladékkezelés számos településen ellehetetlenülhet.
A kormányzat problémákra számít az elkövetkező hónapokban a hulladékkezelésben - írta a Népszabadság.

A lap szombati száma szerint a közigazgatási tárca önkormányzatoknak írt körleveléből kiderül, a kabinet úgy véli, a hulladékkezelés számos településen ellehetetlenülhet.

A Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár által jegyzett levélben az áll: "A 2013 végéig tartó átmeneti időszak során a jelenleg működő közszolgáltatók átalakulása, továbbá új közszolgáltatók piacra lépése várható, az új rendszerre történő átállás bizonyos önkormányzatok esetében időben elhúzódhat, amelyet az új engedélyek beszerzése tovább hátráltathat. Ezek a körülmények több önkormányzatot azonnali intézkedést eredményező döntés elé állíthatnak, ellenkező esetben a közszolgáltatás leállásával kell számolniuk."

A lap emlékeztet arra, hogy a hulladékkezelésre vonatkozó jogszabályok módosítása miatt a jövőben csak olyan vállalkozások tevékenykedhetnek ezen a területen, amelyek többségi önkormányzati tulajdonban állnak. A jövő év elejétől a tevékenységet nonprofit alapon kell végezni.

Utalnak arra is, hogy a tavaszi ülésszak végén elfogadott törvénymódosítás szerint az ellátatlanul maradó területeken kényszerszolgáltatót lehet kijelölni, illetve más szolgáltatóktól eszközöket rekvirálni a feladat ellátásához. Járványveszély vagy más súlyos közegészségügyi kockázat kialakulása esetén a települési hulladék elszállításának megszervezéséről állami szerv gondoskodik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Finanszírozás: négy kategóriába sorolnák a felsőoktatási intézményeket

A felsőoktatási intézmények kategóriába sorolásáról is tárgyalt a Felsőoktatási Kerekasztal pénteken… Tovább olvasom