Kisalföld logö

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 12°C | 17°C Még több cikk.

Próbára bocsátották a tanárára támadó fiút

Pártfogói felügyelet mellett egy évre próbára bocsátotta a Kecskeméti Városi bíróság azt a 17 éves fiút, aki egy hete támadt egy paddal a tanárára az osztályban.

A kamasz ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult gyorsított eljárás. A bíró bűnösnek találta a fiút, de enyhítő körülményként értékelte, hogy a diák őszintén megbánta a tettét, a bíróságon bocsánatot kért a 45 éves pedagógustól - aki ezt elfogadta - ezért nem szabott ki büntetést, hanem pártfogó felügyelet mellett 1 évi próbára bocsátotta. Az ítélet jogerős.A próbára bocsátás azt jelenti, hogy amennyiben egy éven belül nem követ el valamilyen újabb bűncselekményt a kamasz, akkor már nem kell számolnia a mostani eset miatti büntetéssel.

A 17 éves fiú a Kecskeméti Műszaki Szakképző Speciális Szakiskola Erzsébet körúti intézetének 9. osztályába jár. Egy hete a tanár után érkezett az osztályterembe. A pedagógus a késésen kívül a kopogtatás, valamint köszönés nélküli belépést, a rágózást, és a kamasz fején lévő sapkát is szóvá tette. A fiú ezt rossz néven vette, dühösen felborított néhány padot, majd maga elé kapott egy asztalt, és nekitámadt a tanárnak. A tanár ösztönösen maga elé emelte a karjait, csak így tudta elhárítani a támadást, de közben mindkét kezén és combjain könnyebben megsérült.

A diák végül a szájában lévő rágógumit köpte a tanár felé, ám ekkorra már pedagógusok, a biztonsági őr és rendőrök is érkeztek az osztályterembe, mert több diák is segítséget hívott. A fiú a történtek után két napot töltött szabálysértési őrizetben a rendőrségi fogdán, az előzetes letartóztatást nem tartotta indokoltnak a nyomozási bíró. Az ítéletet az ügyész és a fiú is tudomásul vette, így az jogerős.

Olvasóink írták

 • 7. At!svagyok 2009. március 29. 19:25
  „Egyetemen ennél durvábbat vágta a fejünkhöz a tanárok és még durvábban "szívattak" minket, mégis tudtuk magunkat türtőztetni... Reménykedtünk egy vizsgálatban a tanárok ellen... :P
  Manapság ez már nem így megy, úgy látszik a diákok agresszívebbek... No meg azért a "Speciális Iskola" megnevezés is nyom valamit a latba...”
 • 6. Kiskun 2009. március 28. 08:23
  „VAzze! A kis elemistát kellett volna megnevelniük a rendőröknek nem egy 54 éves hatástalanított fegyvereket gyüjtő bácsikát! A fogdán gyakorolhatták volna a "SÜNT"!!!”
 • 5. JóSzínházat 2009. március 27. 08:26
  „Egyetértve az előttem szólókkal: BOTRÁNY , ami ebben az országban van!”
 • 4. TancsKaszabell 2009. március 26. 20:34
  „Ez egy trehány ,és alkalmatlan igazságszolgáltatást minősítő példa!
  Ezért is történnek ilyen események mert nincs érdemi büntetés!
  Nehogy azt higgye bárki is,hogy egy nyugdíjas biztonsági őr ellenfél
  az ilyen ifjú titánoknak.
  Vas szigorra,elrettentő büntetésekre van szükség!Nem hiszek abban,
  hogy atletikus termetű 90-100 kilós tanárokra van szükség,csak a
  törvény szigorára,a haveri,politikai aspektusokat elutasító igazságszolgáltatásra.
  Ne sértődjenek meg,ne a mundér becsületét védjék,hanem vessék ki a soraikból
  az oda nem való társaikat.Ők tudják ,hogy ki kicsoda valójában!”
 • 3. RickCartman 2009. március 26. 19:08
  „9.osztályos, azaz 14-15 évesnek kellene lennie, ez meg 17...Hogy is van ez?
  Biztonsági őr sietett oda...szépen vagyunk, biztonsági őrt kell alkalmaznia egy iskolának az ott dolgozó közfeladatot ellátó személyek(magyarul tanárok)védelmére???
  Nem kell számolnia büntetéssel, mert bocsánatot kért? 202 cm magas, 95 kg-os testnevelőtanár barátomnál tényleg nem is kéne büntetésre számitania, mivel ő az első mozdulatnál szilánkos töréseket adományozott volna a felhevült fiúcska alsó-és felső végtagjai számára, aztán hallgatta volna meg a bocsánatkérést.
  kérdés, ő is megúszta volna-e 1 év próbaidővel?”
 • 2. ASHER 2009. március 26. 17:39
  „tamadas paddal=egy ev felfuggesztett +partfogo!
  legkozelebb hasznaljon pl; egy redonyhuzot kombinalva a vasaloval!!azert meg majd meg is dicserik???”
 • 1. Lárika 2009. március 26. 17:23
  „Meg kellene büntetni a tanárt, mert a lelkébe gázolt a szegény, ártatlan kis báránykának. Komolyan kérdem: mit kellett volna elkövetnie ennek a véglénynek,tán agyonütni a tanárát, hogy egy icipici kis büntetést kapjon???!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Simonyi Károly már az űrben

Egy plüssfóka kabalával indult közép-európai idő szerit csütörtökön délben második űrutazására… Tovább olvasom