Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Próbafúrást végeznek, ásványvizet remélnek

Harka P. Horváth László A Gida-patak mederrendezése során mintegy kéthektáros jóléti víztározó, azaz halastó is épül Harkán. A településen emellett elkezdődhet a kutatás az ásványvíz után.
Harkán még ebben az évben szeretnének pontot tenni az immár nyolc éve húzódó ásványvízügy végére. Az önkormányzat rendelkezik a Sopronkeresztúr (Deutsch-

kreutz) felé vezető út mentén egy egyhektáros területtel, ahol fel lehet építeni a palackozóüzemet. A tárgyalások már megkezdődtek a lehetséges befektetővel.
Szabó Károly polgármester lapunknak elmondta, a szakemberek szerint kilencvenöt százalékos biztonsággal található ásványvíz a föld alatt. – Első lépésként el kell végeztetnünk a próbafúrást, ezt követően kezdődhet meg a területen az infrastruktúra kiépítése – folytatta a polgármester. – Az önkormányzat több változat mellett is dönthet, egyrészt értékesítheti a területet vagy társként beszáll a befektetésbe. A döntést majd a fúrás kiértékelése után hozza meg a képviselő-testület. Az viszont már most eldőlt, hogy a településen nem épül meg a korábban tizennyolc lyukúra tervezett golfpálya. A közeli Récényben (Ritzing) már mqködik egy hasonló pálya, így gazdaságtalan lett volna a harkai üzemeltetése.
A polgármester hozzátette még, jó ütemben halad a Gida-patak mederrendezése. A harmincmillió forintos beruházást az Európai Unió is támogatja. A településen úgy számolnak, hogy legkésőbb jövőre elkészül a kéthektáros jóléti víztározó, amelyből egy horgásztavat szeretnének kialakítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: vitát

a parlamentben Rendőri látogatás Kábítószerfogás Viharok, riasztások Nincs magyar

áldozat

Budapest» A Fidesz elutasítja a több-biztosítós egészségügyi modell bevezetését – mondta… Tovább olvasom