Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Próbaérettségi lesz nyolc tantárgyból

A magyar nyelv és irodalom érettségivel egy időben május 8-án próbaérettségi vizsgán vehet részt minden 2007-ben vagy 2008-ban érettségiző diák.
A Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) nyilvános próbaérettségi vizsganapján emelt szintű próbaérettségit tehetnek valós vizsgahelyzetben a jelentkezők magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, biológia, fizika, angol és német nyelv, közgazdaságtan tantárgyakból.

A feladatsorokat középiskolai tankönyvszerzők, vezető szaktanárok állítják össze, akik teljes körűen ismerik a kétszintű érettségi követelményrendszerét. A rendezvény célja, hogy a diákok megismerjék az emelt szintű érettségi felépítését, típuskérdéseit. A kiértékelt feladatsoron keresztül visszajelzést kapjanak tudásukról, hogy tisztában legyenek azzal, a felkészülés során mire kell még hangsúlyt fektetni.

A rendezvényről további információ a 06 1 473-0769-es telefonszámon és a www.fisz.hu oktatási portálon kapható. A próbaérettségin kizárólag előzetes regisztrációt követően lehet részt venni, melyet követően mindenki értesítést kap a pontos időpontokról és a vizsga budapesti helyszínéről. A próbaérettségi teljesítése támpontot ad a résztvevőknek az érettségi szintjének kiválasztásában, hiszen az emelt szintű érettségi sikeres teljesítésével többletpontok szerezhetők.

Ismeretes, hogy 2005-ben az emelt szintet választók több mint 95 százaléka ért el legalább 3-as érdemjegyet, így érvényesíteni tudta az emelt szintért járó, tantárgyanként 7 többletpontot, és jobb pozícióba kerülhetett a felvételi pontok számításánál, mint középszinten érettségiző társai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nívódíjas szakkönyv a gazdáknak

Népszerű a mezőgazdasági szakkönyv, hiszen ahhoz, hogy eladható terméket kínáljon a gazdálkodó,… Tovább olvasom