Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Priskin aláírt

a Watfordnál

Pont került Priskin Tamás átigazolásának végére. Tegnap bizonyossá vált: az ETO FC fiatal támadója négyéves szerződést írt alá az angol élvonalbeli újonc Watford csapatával.

labdarúgás

Priskin Tamás hivatalosan is a Watford játékosának mondhatja magát. Ezt tegnap Győrben sajtótájékoztatón jelentették be a Győri ETO FC vezetői.
A zöld-fehérek válogatott támadóját kéthetes próbajáték után szerződtette a Premier

League újonca, magyar viszonylatban szokatlanul nagy összegért.
Ez pedig – ahogy a Kisalföld már korábban megírta – kereken egymillió angol font, azaz megközelítőleg 410 millió forint.
Ráadásul amennyiben a Watford továbbadja Priskin játékjogát, a mostani átigazolási díj feletti összeg 25 százaléka az ETO-t illeti.
Az egymillió fontot két részletben fizeti az angol klub, 400 ezret 2006. augusztus 15-ig, a fennmaradó 600 ezret 2008. augusztus 15-ig kell átutalnia.
A szerződés megkötésénél Priskint és az ETO-t képviselő Raymond Sparks játékosügynök tevékenységéért tíz százalék jutalékot vehet fel.
Klement Tibor, a győriek ügyvezetője elmondta: a magyar gyakorlattól eltérően azért hozták nyilvánosságra a szerződés átigazolási összegéről szóló részleteit, mert el szeretnék kerülni az ilyenkor szárnyra kelő pontatlanságokat, s továbbra is nyitottak akarnak maradni a szurkolók felé. A klubigazgató kiemelte: hosszú út vezetett a szerződés létrejöttéig, nemcsak a vezetőknek, Tarsoly Csabának, Reszeli Soós Istvánnak, hanem az utánpótlásedzőknek és Priskin Tamás jelenlegi menedzsereinek is óriási szerepe volt abban, hogy létrejött ez a megállapodás. Reszeli Soós István szakmai igazgató kiemelte, természetesen nemcsak a pénzről szól a történet, ez az átigazolás teret nyithat a győri klub többi játékosának is. Könnyen előfordulhat, hogy Priskin Tamást hamarosan a csapat másik fiatal tehetsége, Dudás Ádám követi Angliába.
Vele kapcsolatos hír, hogy átigazolása ügyében az ETO vezetői hétvégén Bécsben vagy Budapesten tárgyalóasztalhoz ülnek az Arsenal elöljáróival.
A sajtótájékoztatón Priskin Tamás édesanyja, Vankó Judit is jelen volt, aki elmondta: kicsit félti a fiát, de rendkívül örül, hogy sikerült külföldre igazolnia. Érdekesség, hogy így sem marad Priskin nélkül az ETO, hiszen Tamás 12 éves öccse, Imre már a zöld-fehérek igazolt labdarúgója.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Féltik Kubában élő szeretteiket

Folytatás az 1. oldalról. Tovább olvasom