Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Primatum néven, új tulajdonossal folytatja az Adriatiq alap

- Kivált az Adriatiq Islands Group menedzsmentjéből Szalay-Bobrovniczky Kristóf vezérigazgató és igazgatósági tag, egyben kivásárolta az Adriatiq befektetési alapkezelő korábbi tulajdonosát: a jövőben a befektetési alapot és annak kezelőjét Primatum néven irányítja tovább.

A Primatum alapkezelő az Adriatiq csoportról történő leválása során megtartotta és megerősítette szakértői bázisát, s arra törekszik, hogy kihasználja a változó gazdasági helyzet kínálta lehetőségeket.

Az Adriatiq Islands Group menedzsmentjéből távozott Habony Árpád korábbi igazgatósági alelnök is: a két vezető lemondásának oka az, hogy a cégcsoport helyzetéről és jövőképéről alkotott elképzeléseik alapvetően eltértek a tulajdonosétól. Habony Árpád az Atticus Investments Zrt.-nél folytatja tovább üzleti karrierjét.

A 2008-as alapítású Adriatiq alapkezelő két alapot menedzsel, az egyik horvátországi ingatlanbefektetésekkel, a másik magyarországi úgynevezett vállalati befektetési lehetőségekkel foglalkozik.

A Primatum a korábbi Adriatiq alap projektjei közül tovább viszi Horvátország első nemzetközi színvonalú és méretű aquapark-fejlesztését, és egy tengerparti luxus apartmankomplexum fejlesztését. A Primatum magyarországi vállalati befektetései közül a legjelentősebbek a Budai Egészségközpont 50 százalékos üzletrésze, valamint a Magyar Gumiújrahasznosító Kft., amely egy Magyarországon úttörő innovációt alkalmazó gumiabroncs újrafeldolgozó üzem.

A Primatum Alap mintegy 10 milliárd forint vagyont kezel, célcsoportja az úgynevezett "well informed - jól informált" professzionális intézményi befektetői kör, letétkezelője a Rothschild Bank. Az alap hamarosan további forrásgyűjtésbe kezd a magyar és a nemzetközi intézményi és magánbefektetői piacon.

Az alap ez évi célja az, hogy jelentősen, akár 50 százalékkal megnövelje a kezelt vagyon állományát. Az alap több projekt vizsgálata után évente 3-4 befektetést hajt végre, és csak az adott szektor átlagát meghaladó hozamszint esetén lép be egy-egy projektbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós támogatással pelletgyártó üzem épül Bakonyjákón

Az Európai Unió támogatásával összesen 260 millió forintos beruházással pelletgyártó üzem épül a… Tovább olvasom