Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Présben a Győri

Szociális Foglalkoztató

A munka lelki tartást, önbizalmat, megélhetést jelent a Győri Szociális Foglalkoztatóban is, ahol jelenleg közel 200 ember dolgozhat. A foglalkoztató léte, az itt dolgozók munkája azonban nyártól nagyban a sikeres pályázatok függvénye.
Noha a szaktárca képviselői nyilatkozataikban folyamatosan a sérültséggel élő embertársaink munkahelyteremtésére hivatkoznak, a törvényi szabályozások mindezt teljes körqen nem segítik.
Farkasné dr. Lukácsy Zita, a Győri Szociális Foglalkoztató igazgatója lapunknak elmondta, két esztendeje léptek életbe a rehabilitációs foglalkoztatás szabályai, ezzel együtt a szférában tevékenykedők várták helyzetük megerősítését, ám ez utóbbi sajnos elmaradt.
A jelenlegi formában a foglalkoztató július elsejétől egyetlen fillér állami támogatást sem kap, a szakminisztérium által szorgalmazott közhasznú társasági formában történő mqködésre viszont pályázni kell. Magyarul: présben van a Győri Szociális Foglalkoztató, hiszen léte, fennmaradása, az emberek foglalkoztatása javarészt a minisztérium által kiírt pályázatok eredményétől függ.
Ha a győriek nem kapnak

támogatást, az a jelenlegi

munkavállalókat, a nyomdai,

a varrodai és az egyéb bedolgozói részlegekben tevékenykedőket,

javarészt a sérültséggel

élőket sújtja.
A győriek ezzel együtt bíznak pályázatuk sikerében, így abban is, hogy a jelenleg munkára váró 140 jelentkező közül minél több embertársunkat tudják a foglalkoztató részlegeiben alkalmazni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rákgyógyítás, egyénre szabottan

A genetikai program, melyet az osztódás során továbbad az utódsejteknek, már nem ugyanaz, mint az eredeti – mondja dr. Haracska Lajos, az MTA Szegedi Biológiai Központjának főmunkatársa, a rákkutatással foglalkozó mutagenezis- és karcinogenezis-csoport vezetője. A sejt elveszti kontrollját, elkezd korlátlanul szaporodni, túlnövi a többi sejtet – s ez már maga a rákos folyamat. Tovább olvasom