Kisalföld logö

2018. 08. 20. hétfő - István 18°C | 30°C Még több cikk.

Premierfilm: 80 nap alatt a Föld körül

Egy habókos londoni feltaláló, Phileas Fogg (Steve Coogan), olyan találmányok titkaival áll elő, mint a repülés vagy az elektromosság, de a felsőbb tízezer befolyásos tagjai rögeszmés bolondnak tartják.
Kétségbeesetten próbálva elérni, hogy komolyan vegyék, Fogg különös fogadást köt Lord Kelvinnel (Jim Broadbent), a Királyi Tudományos Akadémia elnökével: állítja, ő bizony körülutazza a Földet mindössze 80 nap alatt!

Oldalán inasával, Passepartout-val (Jackie Chan) és az izgalmakat hajhászó francia művésznővel, Monique-kal (Cécile De France), Fogg nekivág az eszeveszett, szívet-erőt nem kímélő, világkörüli versenyfutásnak, amelynek a során hőseink a világ legegzotikusabb helyeire jutnak el, szárazföldön, tengeren és légi úton egyaránt.
Az út folyamán hőseink, sok kihívással és akadállyal és furcsa figurával szembesülnek,

INFÓ

Ismét filmvásznon Jules Verne kalandokban bővelkedő, szórakoztató és egyben romantikus regénye! Jules Verne francia író regénye először 1873-ban jelent meg, az 1956-ban David Niven, Charles Boyer és Noel Coward főszereplésével forgatott filmet pedig nyolc kategóriában jelölték Oscar-díjra, és ötöt el is nyert, köztük a legjobb film kategóriában is diadalmaskodott.

Jackie Chan:

„Mindenki ismeri a 80 nap alatt a Föld körül című Verne regényt, illetve a történetet, és ez volt a nagy lökés számunkra ahhoz, hogy valami olyat hozzunk ki belőle, amit még soha, senki azelőtt nem tett vele... Azt szeretném, ha a közönség színésznek tartana, és nem egyszerűen akció sztárnak. Az akció sztárság rövidéletű. Inkább olyan szeretnék lenni, mint Robert De Niro, Dustin Hoffman vagy Al Pacino - 60, 70, 80 éves korodig játszhatsz. De egy akciósztár mennyi ideig verekedhet?

Én nem akciósztár vagyok. Én színész vagyok; én komikus vagyok… Számomra mindig remek mulatság a filmforgatás. És persze körüljárni a Földet, még nagyobb mulatság, mert oly sok mindent láthatok. Olyan sokat tanulok utazás közben. Tényleg szeretnék a nézőknek egy kis kínai kultúrát bemutatni… Azt hiszem, ha mindenki megérti mindenki más kultúráját és vallását, akkor nem lesz többé harc, nem lesz több háború. És ez a film erről szól - szeretet, béke és barátság.""

Phyllis Alia executive producer:

„A 80 nap alatt a Föld körül egyszerre kalandfilm, vígjáték, szerelmi történet, harcművészeti film, gyerek-film, felnőtt-film és fantázia - mindez egybegyúrva. Nagyon szeretem ezt a filmet, mert más, mint a többi. Varázslatos. Egy Föld körüli utazásról szól, melynek során a néző új kultúrákat ismer meg. Elég elmenni a moziba és a néző olyan helyeken járhat, mint India és Kína, és a többi, igazán egzotikus hely, amelyeket a legtöbb embernek sosem lesz alkalma látni, hacsak nem egy National Geographic műsorban, a képernyőn. Nagyon izgalmas nyomon követni, ahogy a történet kibomlik a filmsorán."

Nem meglepő, hogy a film alkotói körbejárták a Földet a helyszínek felkutatása során. Mivel nyilvánvalóan lehetetlen volt, hogy az egész stáb 80 nap alatt körülutazza a Földet, a cél az volt, hogy néhány olyan helyszínt válasszanak ki, amelyek aztán millióféle különböző módon használhatók. Ez a stratégia bevált.

Az első feltáró utazás során az a döntés született, hogy Thaiföld fog Kínaként és Indiaként szerepelni. Aztán körüljárták Európát és Berlinben kötöttek ki, fel lehetett használni Anglia és Párizs megjelenítésére."


„Ezzel a két országgal, Németországgal és Thaifölddel, többé-kevésbé össze tudtuk rakni a 80 nap alatt a Föld körül című filmet úgy, hogy az igazán látványos lett." - mondja Bill Badalato producer. „Mindig fennáll a kísértés, hogy egy ilyen filmet, legalább részben, valahol egy hátsó udvarban forgassunk. De manapság oly éles a közönség szeme - mindent észrevesznek. A filmek fontos vizuális élménynek számítanak, és a nézők nagyon jól ismerik az effekteket, a különböző dolgok látványát, és a kusza felvételeket is."

A 80 nap alatt a Föld körül című filmben néhány perces jelenet jut Arnold Schwarzeneggernek, Kalifornia kormányzójának is, aki Hapi herceg, egy reménytelenül hiú török herceg szerepét játssza, aki odavan Monique-ért.
„Nagy csodálója vagyok Jackie Channak. - mondja Schwarzenegger. - Frank Coraci fantasztikus rendező, mert tényleg nagyon jól megrendezi a jeleneteket. A legjobb alakítást húzza ki a színészekből, és nagyszerű a vígjáték műfajában."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, esetleg szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt,… Tovább olvasom