Kisalföld logö

2017. 03. 23. csütörtök - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Premier: Csudafilm

Ragályi Elemér romantikus vígjátéka, Kern Andrással egy csudás görögországi történetről.

Kern és Ragályi az 1973-as Régi idők focija óta több nagy sikerű filmben dolgozott együtt. A Sárika félrelép vagy a Herkulesfürdői emlék után a Ripacsok, majd a Miniszter félrelép következett. Legutóbbi közös filmjük a tavalyi közönségsiker, az Apám beájulna.

Kréta

A Csudafilm magyar-görög koprodukcióban készült. A forgatás nagyrészt Krétán zajlott tavaly szeptemberben. A görög színésze-ken kívül Rudolf Péter játszik görög szereplőt, egy olyan tolmá-csot alakít, aki anyanyelvi szinten beszéli a görögöt és „törve" a magyart.

Egy csudás történet

Egyszer volt, hol nem volt egy ember, bizonyos Nikos a Baross téri aluljáró egy zugában. Itt talál rá két görög hagyatéki ügyvéd öltönyös-táskásan, és velük együtt a CSODA.

DÍSZBEMUTATÓ ÉS KÖZÖNSÉGTALÁLKOZÓ!

Premier előtt tekintheti meg a filmet a közönség a győri Lloyd moziban,  január 15-én, este nyolckor. A vetítés után közönségtalálkozó lesz a film szereplőivel és alkotóival.

Vagyis valami Nikos-i szemmel elképzelhetetlen örökség: igazi luxus szálloda egy félszigetnyi területen; egy görög rokon végrendelkezésének köszönhetően. Először nem is érti, aztán meg ugyan érti, de nem hiszi. Megijed tőle, majd elmúlik fé-lelme, csak mégse akarja elhinni.
Repülőre ül hát, hogy Krétán átvegye örökségét, a Capsis szál-lodát. És persze azért is, hogy  mindig azt csinálja, amit ne-ki nem kellene csinálni: fűnyírók közt aludni, hajszál híján felgyújtani a nagy múltú szállodát, reflexszerűen üres üvege-ket szedegetni a tengerparton…

Olyan mohón tömni magába a leszedett tányérok maradékát, mint rég a pizzeriák hátsó ajtóinál mínusz 20 fokban. Hiába, olyan szabad ember ma is, mint volt hajdanán. „Legfeljebb felébre-dek…" – gondolja magában.

És hogy mi szakad a nyakába? Lássuk csak: egy magyarul furán-viccesen beszélő görög ügyvéd; egy katonás igazgatónő, kinek érző szívét kemény páncél borít-ja; egy charter-nyi fékezhetetlen jókedvű hajléktalan Buda-pestről, hogy a fél évszázados szálloda se maradjon a régi; egy fiatal zongorista; pénzéhes nagynéni és volt feleség; egész népes, örökségvadász rokonság határon innen és túl, a kapzsiságról szóló mesék minden jellemzőjével.

És hogy mi lesz ezután? Nikos térül-fordul, hófehér ing rajta és vasalt nadrág. De nem az örökség a CSODA, mely őt kézen fogta, hanem hogy tud ismét szeretni… ahogy a mesékben: „Boldogan éltek, míg meg nem haltak..."

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Toplisták 2. hét

Zenében Irigy Mirigyék és a Hooligans, a mozikban pedig George Clooney tolvajbandája viszi a prímet. Tovább olvasom