Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Pótfelvételi után százezres tandíjak

Százezer és kétszázezer forint között mozog az augusztusi pótfelvételi időszakban meghirdetett szakok többségének féléves költségtérítése. Az összeg nagy terhet jelent a hallgatók és szüleik számára, ám aki ügyesen pályázik tanulmányi ösztöndíjakra, szociális és kutatói támogatásokra, részben vagy teljesen megszabadulhat a tandíj rémétől.

A debreceni egyetemisták még emlékezhetnek azokra az évekre, amikor a tandíj, a fénymásolási költségek vagy a bérlet kifizetésének egyik legkézenfekvőbb módja a konzervgyári munka volt. Azok, akik bevállalták az igencsak megerőltető diákmunkát, máig nem esznek borsókonzervet. Ők azonban még mindig jobban jártak, mint a nyomdába kiutalt jelentkezők, akik az első fájront után azt fontolgatták, hogy egy életre felhagynak az olvasással.

Manapság azonban nem csupán ezek a lehetőségek állnak a diákok előtt – bár kétségtelen, hogy diákmunkát vállalni nem feltétlenül rossz dolog. Ez alatt a tevékenység alatt ugyanis nem csak szórólap-osztogatásra és gyorséttermi felszolgálásra kell gondolnunk, hanem olyan munkahelyekre is, ahol tanulmányainknak megfelelő szakmai tapasztalatot szerezhetünk, civilizált környezetben. Ehhez persze sokszor kapcsolatok kellenek, és szinte mindig kitartás ahhoz, hogy az ember meglelje az aranyhalat a kissé zavaros vizű medencében. Ez azonban, szerencsére, nem az egyetlen lehetőség arra, hogy fedezzük a tanulmányainkkal járó kiadásokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sólyom László: Túl van az életveszélyen a meglőtt lány

Az orvosai szerint túl van a közvetlen életveszélyen a kislétai lány, akit múlt hétfőn ért támadás… Tovább olvasom