Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Pótfelvételi: több mint 11 ezren kerültek be még a felsőoktatásba

A ponthatárok délután öt órától elérhetők a www.felvi.hu honlapon.


Több mint tizenegyezren kerültek be pótfelvételivel az egyetemekre, főiskolákra - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatási államtitkársága.

A ponthatárok délután öt órától elérhetők a www.felvi.hu honlapon.

A közlés szerint az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás során meghirdetett költségtérítéses képzésekre, egy helyet megjelölve, összesen 13.307-an jelentkeztek.

A hatályos jogszabályi előírások értelmében a pótfelvételin a felvételi ponthatár nem lehet alacsonyabb, mint a júliusi felvételi eljárásban, viszont ha több jelentkező volt, mint amennyit az adott felsőoktatási intézmény fel kívánt most venni, a júliusban megállapított ponthatárnál magasabb pótfelvételi ponthatárt is megállapíthattak az intézmények.

Ha az adott képzés eddig nem indult, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál: alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

A felvettek szeptember első napjaiban kapják meg a felvételi határozatot, a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől.

Az idén első körben, az általános felvételi eljárás során mintegy 97 ezer diák került be valamely egyetemre, főiskolára.hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balaton: húsz emberen segített már idén a sürgősségi mentőhajó

Eddig húsz esetben bizonyította a balatoni sürgősségi mentőhajó, milyen nagy szükség van rá. Tovább olvasom