Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Postás demonstrációt tartanak délben a liberalizáció ellen

Délben egy órára bezár húsz posta. Elsősroban a megyeszékhelyek hivatalai vesznek részt az akcióban. A postás szakszervezet ezzel akarja felhívni a figyelmet arra, hogy nem értenek egyet a 2009-re tervezett piacnyitással. A magyarországival egyidőben hasonló akciók lesznek Európa más államaiban is.
Szerdán egyebek mellett Szegeden, Szekszárdon, Pécsett, Szombathelyen, Győrött, Miskolcon, Salgótarjánban és Székesfehérváron zárnak be 60 percre egy-egy postahivatalt.

A postás szakszervezet most először tiltakozik majd ilyen formában a liberalizáció ellen. Egyebek mellett azt kifogásolják, hogy nem tisztázták, milyen feltételekkel és milyen fizetésért alkalmaznák a dolgozókat a piacra lépő új szolgáltatók, illetve milyen színvonalú szolgáltatásokat kell nyújtaniuk. A magyarországival egy időben hasonló akciók lesznek Európa más államaiban is. A Magyar Posta Zrt. vezetősége támogatja a szerdai demonstrációt - mondta a Független Hírügynökségnek Pecze Pál, a Postás Szakszervezet elnöke. Az érdekképviseletek összeurópai szinten szeretnének eredményt elérni, hiszen a részletekről az Európai Parlament dönt majd.

Szerda délben csak a kijelölt postákat zárják be, a többi hivatalban a megszokott rendben fogadják az ügyfeleket. Plakátokon hívják fel az emberek figyelmét a demonstrációra, ezeket az érintett helyeken már kiragasztották. Emellett szerdán szórólapokat is osztogatnak a dolgozók.

A demonstrációban hivatalonként körülbelül 100-150 munkatárs vesz majd részt. A szakszervezetek terveznek más akciókat is, ha a szerdainak nem lenne eredménye, Pecze Pál azonban ezekről egyelőre nem akart beszélni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt év tömény aggodalom

Életükből több mint öt évet, avagy évente 27 napot töltenek aggódással a britek – ez derül ki… Tovább olvasom