Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Posta, vásárcsarnok, vadaspark?

Először arról olvasok, hogy hamarosan posta és vásárcsarnok lesz Marcalváros II-n. Majd egy, az egykori sertéshizlalda területén kialakítandó vadasparkról beszél a városrész önkormányzati képviselője. Akár örülhetnék is a nagyszerű híreknek, ha nem tudnám, hogy ezek a bejelentések legalább annyira populista szólamok, mint a „Kiserdő” megmentésének örömére rendezett tűzijáték. A bejelentések jelentős csúsztatásokat tartalmaznak. Horváth úr álmairól, vízióiról nyilatkozik úgy, hogy közben megfeledkezik az ügyek demokratikus, a törvényesség keretein beül történő intézésének módjáról.

Tény, hogy a hizlalda területét rendbe kell tenni, gondozni, majd fokozatosan – a képviselő-testület által jóváhagyandó tervek alapján – rehabilitálni kell! Az azonban, hogy itt csak egy vadaspark kapna helyet, enyhén szólva hamis információ. A szakemberek egyöntetű véleménye, hogy a területben ennél jóval több lehetőség van. Ami persze nem zárja ki egy pihenő- és szabadidős terület kialakítását, de egyéb funkciót sem – akár magántőke bevonásával! Tudom, ez a koncepció már nagyon messze áll képviselő úr ideológiájától. Gyanítom, ahogyan eddig, úgy most is – kihasználva akár településrendezési bizottsági elnöki pozícióját is – ellen fog állni egy ilyen irányú gondolkodásnak.
A vásárcsarnok: a képviselő úr által „kiszemelt” területet az önkormányzatnak – a rendezési tervvel összhangban, kereskedelmi és szolgáltatótevékenység céljára – valóban szándékában áll értékesíteni. Igen, de az önkormányzat vagyonrendelete értelmében a terület csak liciten értékesíthető! Ha a legjobb ajánlatot a cikkben említett vállalkozó adja, akkor megvalósulhat a vásárcsarnok. De ha például egy autószalon a befutó? Horváth úr képviselői és elnöki jogkörénél fogva kötelezni fogja a nyertest az általa eredetileg elképzelt cél megvalósítására? A szakma álláspontját ismerve, a postáról csak annyit, képviselő úr jól tenné, ha egyeztetne frakciótársával a Kálvária utcai postahivatal megszüntetéséről!
Tisztelt Képviselő Úr! Álmodozni lehet, sőt, kell is! Az álmokat azonban még Önnek is a demokrácia keretei között javasolom megvalósítani. Azután jöhet a „potya” tűzijáték!
Gergely Zoltán, a településrendezési bizottság alelnöke

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SMS 04.27.

Tovább olvasom