Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Portik-Laborc: A Jobbik vizsgáltatná a hódmezővásárhelyi szálat

A Jobbik kérdésekkel és közérdekű bejelentéssel fordul a legfőbb ügyészhez a Portik Tamás érdekeltségébe tartozó General Média és Hódmezővásárhely önkormányzata között létrejött 2007-es adásvétel miatt - jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Hegedűs Lorántné.
Ismertette: a volt iskolaépületet 2007-ben az akkor Lázár  János - jelenlegi Miniszterelnökséget vezető államtitkár - vezette  önkormányzat pályáztatás nélkül, egy sürgősséggel összehívott zárt  ülésen adta el a Portik Tamás családi érdekeltségébe tartozó Generál  Média kft-nek. Mindezt úgy, hogy az eladás előtt a négyezer  négyzetméteres ingatlanról az önkormányzat törölte az építési  tilalmat és átsorolta egy építésileg kedvezőbb kategóriába. A  Generál Média ezért cserébe a szerződés szerint öt éven át havi 600  ezer forint hirdetési felületet biztosított az önkormányzatnak -  mondta az ellenzéki képviselő.  

Hegedűs Lorántné hangsúlyozta: Lázár János polgármesterként az  előterjesztője és az előkészítője is volt az ügyletnek. A Jobbik azt  szeretné, ha a legfőbb ügyész megvizsgálná az ügy körülményeit és  mielőbb tisztázódna az ügy "hódmezővásárhelyi szála".  

Emlékeztetett arra is: az ugyanebben a témában a legfőbb  ügyésznek hétfőn feltett azonnali kérdésére Polt Péter azt  válaszolta a parlamentben, hogy a konkrét ügyben május 1-jén két  őrizetbe vételt történt, és folyamatban van a nyomozás adócsalás  ügyében, amely annál a cégnél merült fel, amelynek tagjait, vezetőit  most őrizetbe vették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Portik-Laborc - BM: a hangfelvételek nem nyilvánosak

A Belügyminisztériumhoz nem érkezett igény a Portik-Laborc beszélgetések titkosságának feloldására, azok továbbra sem nyilvánosak. Tovább olvasom