Kisalföld logö

2017. 05. 25. csütörtök - Orbán 11°C | 21°C Még több cikk.

Pörög az építőipar

Az építőipari termelés volumene 2002 márciusában a munkanaptényezővel kiigazítva 31,7 százalékkal haladta meg a 2001. márciusit, míg az előző havinál szezonálisan és munkanaptényezővel kiigazítva 2,6 százalékkal volt magasabb – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

A kiigazítatlan adatok alapján az előző év azonos időszakához viszonyítva a termelés márciusban 27,3 százalékkal, az első negyedévben 23,4 százalékkal emelkedett. Idén februárban a szezonálisan és a munkanap-korrekcióval kiigazított adatok szerint az egy évvel korábbit 27,3 százalékkal, az előző havit pedig 2,6 százalékkal haladta meg az építőipari termelés.
Tavaly márciusban az ágazat termelése 5,1 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, míg ugyanezen időszakban a februárinál 1,4 százalékkal volt alacsonyabb. 2002 márciusában az építőipari termelés folyó áron 95 milliárd forint volt, az év első három hónapjában pedig 230,5 milliárd forintot tett ki. A termelés folyóáras értéke múlt év márciusában 71,6 milliárd forint volt. A korábbi hónapokhoz hasonlóan az épületek építése lakásépítések, illetve néhány nagyméretű épületben végzett munkák révén jelentősen, 19,5 százalékkal növekedett.

Korábban:

Megszűnhet az építőipari cégek negyede (2002.05.10.) >>

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évfordulós ünnepség

A szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola közössége holnap ünnepli az iskola újraindításának… Tovább olvasom