Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Pörgős úszónap a fedettben

Jelentős sport- és társadalmi eseménnyé nőtte ki magát az immár Determin-Szuperinfó 24 Órás Úszónap néven megrendezett esemény. Akik vállalták a megmérettetést, összesen 1 millió 357 ezer 488 métert úsztak szombat déltől vasárnap 12 óráig.
Budapesti sikert hozott a 15. úszónap. Az Etil Alakulat 3722 hosszal győzött. Második lett a Trambulin 3256, míg a harmadik a Zabolátlan Hossz Zabálók csapata lett, 2984 hosszal.
– A most véget ért 15. úszónap volt a legpörgősebb – értékelt röviden Wallner Andrea, a verseny főszervezője, miután az utolsó úszó is kiszállt a medencéből. – Összesen 41 ezer 136 hosszt teljesítettek a versenyzők. Ezt szorozva az uszoda hosszával, vagyis 33 méterrel, könnyen kiszámítható, hogy 1 millió 357 ezer 488 métert teljesítettek szombat déltől vasárnap 12 óráig. Mindenki úgy érezte, hogy nagyon jól szervezett, megrendezett esemény volt. Számításaink szerint 2500-an látogattak ki az uszodába, hogy figyelemmel kísérjék az eseményeket és a versenyt. Az úszók pontos száma csak néhány nap múlva lesz ismert, de úgy 1200–1300-an szálltak vízbe. A legidősebb versenyzőnk Németh Ottó volt, aki 69 éves, a legfiatalabbak pedig a hatéves korosztályt képviselték.
Az úszónapra az ország különböző városaiból is érkeztek csapatok, közöttük sportolók.
Összesen tizenhat csapat küzdött egymással, a tizenhetedik egy búvárúszó társaság volt, az ő teljesítményük természetesen nem számított a végeredménynél, hiszen ők nehezebb „versenyszámot” választottak.
– A Rák Ellen, az Emberért, a Holnapért Alapítvány 24 órában adott tanácsokat – folytatta a főszervező. – Az alapítvány elnöke, Vitray Tamás, aki fővédnöke volt a rendezvénynek, sajnos nem tudott jelen lenni, de munkatársai tolmácsolták üdvözletét a versenyzőknek. Szinte végig velünk volt az olimpiai és világbajnok tornász Csollány Szilveszter, aki ismert kitartásáról, akaraterejéről. Ezekre a tulajdonságokra szükségük volt az úszóknak is. A közönség különböző sportbemutatókat és az egészséges életmódot szorgalmazó tájékoztatókat láthatott, hallhatott. Este pedig egy kicsit már a szórakozás került a középpontba.
A rendezvény sikerét mintegy száz fő rendező segítette, önkéntesen, a fiataloktól kezdve a mentőkön át a Máltai Szeretetszolgálat aktivistáiig. Az eredményhirdetést követően gyorsan kiürült az uszoda, de sokan jelezték: jövőre is vízbe szállnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nívódíjas szakkönyv a gazdáknak

Népszerű a mezőgazdasági szakkönyv, hiszen ahhoz, hogy eladható terméket kínáljon a gazdálkodó,… Tovább olvasom