Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 18°C | 31°C Még több cikk.

Poloskák a győri városházán ?

A Kisalföld információja szerint lehallgatószerkezeteket találtak Győr polgármesterének, egyik alpolgármesterének és jegyzőjének irodájában.
A szerkezetek egyszerűsége nem vall profi elkövetőre.

Lapunk úgy tudja, hogy a poloskákat a polgármesteri hivatal dolgozószobáiban lévő virágcserepekbe helyezték el ismeretlenek. A szerkezetekre a két választási forduló között bukkantak rá a „ lehallgatott " politikusok.
A nem mindennapi esetről megkérdeztük Balogh József polgármestert, ő azonban – bár nem cáfolta információnkat – semmit nem kívánt mondani az ügyről. Miként Kovács Lajos jegyző is elhárította a Kisalföld érdeklődését, Jungi Csaba alpolgármestert pedig nem tudtuk elérni. Úgy tudjuk, az érintettek megegyeztek abban, hogy senki nem nyilatkozik.
Több helyen megerősített információnk szerint a „ kis rovarokat " nem profik helyezték el az irodákban. Azok alaposabban dolgoznak és poloskái-

kat sem lehet egykönnyen megtalálni. A lehallgatószerkezetek sem tartoztak a magas műszaki színvonalú gyártmányok közé, állítólag pár schillingért, illetve euróért bárki hozzájuthat ilyenekhez. „ Hallótávolságuk " alig egy-két méter, adásuk legfeljebb három-négyszáz méter távolságról vehető. Már ha működnek.
Az ügy jogilag magántitok jogosulatlan megismerésének minősül, amennyiben az érintettek feljelentést tesznek a rendőrségen. Arról, hogy ez megtörtént-e, nem nyilatkoznak, de úgy tudjuk, jegyzőkönyvek készültek. A rendőrség sem árult el semmit az ügyről, igaz, nem is cáfolták, hogy ilyen ügyben vizsgálódn(t)ak.
A megye rendőrfőkapitánya, dr. Szabadfi Árpád ezredes sem erősítette meg információnkat. Annyit mondott, hogy ha valakinél találnak lehallgatót, s az illető magánindítványban feljelentést tesz, a rendőrség szakértőkkel megvizsgáltatja a készüléket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leier-siker

Bécsben átadták „Az év legsikeresebb osztrák családi vállalkozása” díjakat. Az… Tovább olvasom