Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Politikusok a vitáról

A szerda esti Orbán-Gyurcsány vita után Navracsics Tibor szerint Gyurcsány Ferenc arrogáns volt, Kuncze Gábor szerint meggyőző, Dávid Ibolyának sok kérdés hiányzott, Hiller István úgy véli Orbán Viktor több kérdésben tévedett.
Orbán Viktor higgadtsága miatt meggyőzőbb volt, míg Gyurcsány Ferenc nehezen tudta megőrizni önuralmát, arrogáns volt - összegezte saját véleményét a szerdai Gyurcsány-Orbán vitáról Navracsics Tibor.

Orbán Viktor kabinetfőnöke szerint egy arrogáns, helyenként provokatív és a saját bizonytalanságát agresszivitással palástoló miniszterelnök próbált küzdeni egy higgadt, tapasztalt politikussal, Orbán Viktorral. A Fidesze elnöke azonban "nem akart vele küzdeni".

SZDSZ: Gyurcsány meggyőzőbb volt

Gyurcsány Ferenc volt a meggyőzőbb, a felkészültebb - kommentálta Kuncze Gábor az MSZP és a Fidesz miniszterelnök-jelöltjének televíziós vitáját szerda este újságíróknak, a budapesti Liberálisok Házában.

"Az is biztos, ebben most megerősödtem, hogy a szabad demokratákon múlik, hogy milyen kormánya alakul Magyarországnak a 2006-os választásokat követően" - mondta az SZDSZ elnöke.

MDF: sok kérdés hiányzott

Dávid Ibolya szerint a Gyurcsány-Orbán vitán egy "túlpörgött" miniszterelnök vitázott egy konzervatív alternatívát nyújtani nem tudó ellenzéki vezetővel.

Dávid Ibolya hiányolta, hogy nem esett szó a vitán arról, miként kell és lehet megerősíteni a magyar középosztályt, hogyan lehet megtakarításait növelni például az örökösödési illeték, a kamat- és az árfolyam-nyereségadó eltörlésével. A vitázók nem beszéltek a költségvetési hiány csökkentéséről, s arról, Magyarország hogyan felel majd meg azoknak a feltételeknek, amelyek az európai pénzügyi alapokból való részesedéshez szükségesek - fűzte hozzá. Hiányként említette, hogy Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor nem szólt az euró 2010-es bevezetéséről, a korrupcióról, párt és kampányfinanszírozásról, valamint a gazdaságnak plusz bevételi lehetőséget nyújtó innovációról és kutatásfejlesztésről.

MSZP: Orbán több helyen tévedett

Hiller István, az MSZP elnöke szerint Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor vitáján világossá vált, ki képviseli a jövőt és ki a múltat. Világossá vált a két teljesítmény különbsége: lendület és szürkeség, megalapozott tervek és felelőtlen ígéretek, jövő és múlt állt szemben egymással a vitában. Az MSZP elnöke szerint Gyurcsány Ferenc lendületesen, megalapozott programmal bizonyította, hogy ebben az országban nemcsak szenvedélyesen hisz, hanem tetterősen képes érte cselekedni.

Hiller István azt mondta: a vitában Orbán Viktor több ponton tévedett. Mint mondta, a Fidesz elnökének kijelentéseivel szemben meg kell nézni a 13. havi nyugdíjról döntő parlamenti jegyzőkönyvet. Orbán Viktor a vitában azt mondta, ő maga annak idején megszavazta a 13. havi nyugdíjat.

Hiller István szerint Orbán Viktor tévedett a közalkalmazotti béremeléssel kapcsolatban is, mivel a közalkalmazottak megkapták az ötven százalékos béremelést. Hozzátette: az ellenzéki pártelnök azt mondta, hogy a megélhetési költségek az égig nőttek, miközben Magyarországon 28 százalékkal nőttek a reálkeresetek és árstabilitás van.

Figyelőnet/MTI

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kampányzáró

Győr. Szakács Imre és a kisalföldi gazdák várják az érdeklődőket a Fidesz megyei kampányzáró… Tovább olvasom