Kisalföld logö

2018. 10. 18. csütörtök - Lukács 10°C | 21°C Még több cikk.

Politikusok a fenyegetőzések árnyékában

Megyei körkép - Legtöbbjük nyugtalan s veszélyben érzi magát a megkérdezett megyei szocialista képviselők közül: névtelen fenyegetőző levelet, telefont és rendőri védelmet is kaptak már.
A közelmúltban több eset is borzolta a politikai kedélyeket. Kiderült például, hogy négy – már előzetes letartóztatásban lévő – férfi fel akarta robbantani Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő adonyi házát.
Bedobták az MSZP keszthelyi és nagykanizsai irodájának ajtaját: mindkét helyen követ, hurkolt kötelet és levelet találtak. Szigetszentmiklóson egy önkormányzati képviselő boltja és a helyi MSZP-iroda előtt találtak Molotov-koktélt. Tavaly öt szocialista honatya házára dobtak ilyen „szerkezetet".

A Győr-Moson-Sopron megyei szocialista képviselők közül a mosonmagyaróvári Tóth Tiborné dr. már 2008-ban is azt mondta a Kisalföldnek: az akkori támadások után komolyan veszélyeztetve érzi magát, ám rendőri védelmet a győri Balogh Józseffel együtt ő sem kért. „Ugyanúgy, mint bármelyik – elsősorban baloldali – politikus, továbbra is fenyegetve érzem magam, elsősorban egy helyi csoport megnyilatkozásai miatt" – mondta lapunknak. „Ezek nem helyénvalóak demokráciában: emberileg és erkölcsileg is aggályos, ha a demokratikusan megválasztott vezetőket nem tartják tiszteletben, s nem hagyják dolgozni a közjóért s a közös jövőért. Személyesen is ismerem Ecsődi képviselőtársamat, s megdöbbentett az ottani szélsőséges csoport terve. Az eset kirobbanását követően azon az éjszakán az országos rendőrkapitány parancsára minden képviselő háza fokozott védelmet kapott. Nálunk kicsit furcsa volt a helyzet, én ugyanis erről nem tudtam. Éreztük, hogy mozgolódás van a ház körül, s hogy valami nem stimmel: a férjem betelefonált a rendőrségre, ott kaptuk a tájékoztatást a védelemről. A képviselői ciklus elején érkezett hozzám néhány névtelen levél, ám azóta több nem: biztató szavakat viszont egyre gyakrabban kapok" – mondta.

Papp József szocialista országgyűlési képviselő elmondta: fenyegetést többször is kapott már, ennek ellenére nem kért rendőri védelmet. Igaz, a csornai politikus nem is nyugodt.

„Felelős családapa természetesen nem nyugodt ilyenkor. Ha azt mutatnánk azonban, hogy félünk, akkor azok a szélsőségesek győznének, akiktől az egész országnak félnie kell. Akik pedig ezt politikailag támogatják, nincsenek tisztában azzal, hogy a saját biztonságukat is veszélyeztetik" – fogalmazott. Papp József hozzátette: fenyegető leveleket többször is „kézbesítettek" már neki. Az is rendszeresen előfordul a kampányok során, hogy szórólapjaikat gyalázkodó mondatokkal „dekorálják ki" és ezekből egyet-egyet az ő postaládájába is bedobnak. „Ezek nem normális dolgok, de akik megteszik, éreznek maguk mögött politikai támogatást" – jegyezte meg. Papp József tavaly augusztusban csornai otthonában kapott egy borítékot, benne fenyegető tartalmú írással és fehér porral. A vizsgálat később azt állapította meg, hogy „értékelhető anyagminta" nem volt a levélben.

Balogh József győri szocialista képviselő nem igényel semmilyen külön rendőri védelmet, mint mondja, ő nem érez fenyegetettséget. Bár kétségtelen tény, hogy néha az utcán utánakiabálnak, vagy az egyébként nyilvános telefonszámán felhívják, de „ez együtt jár a politikusi életformával, amit mindenkinek el kell fogadnia".

Olvasóink írták

 • 10. Arvisura 2009. április 28. 21:16
  „Éva. Remek írás és ráadásul igaza is van Vámosnak. Természetesen megértem, hogy te és elvtársaid nem rajonganak az ilyen írásokért, de hát minden ellenvéleményt azért a ballib sajtó sem tud betiltani, bármannyire is szeretné.
  Magyarországon jobban üldözték a hön szeretett kommunista rendszered ellenzőit, mint a háború alatt a zsidókat, bár ezt te tegadod. Miért ne lehetne törvényt alkotni a kummunizmus által elkövetett rémtettek tagadása ellen? Vagy ez neked nem polcorrect?”
 • 9. Reális 2009. április 28. 19:16
  „Papp úr!Rendesen kéne dolgozni,nem herdálni a közpénzt!Segíteni a családokat,nem mutyizni,nem ingatlanpanamázni,zuslagolni,hunvaldozni, aztán nem lenne fenyegetés!Az embereket maguk üldözik a szélsőjobb oldalra a szarházi, balos politikával!”
 • 8. ungi 2009. április 28. 17:47
  „Pancser! En nem gunyolodtam, csak rend a lelke mindennek. Különben helyesen irni is hozzatartozik a müveltseghez. Nem ertem miert Emeseznek le ezert, vagy miert gondolod, hogy gunybol irtam. Nekem epp csak ilyen hangulatom volt. Politikaval meg nem foglalkozom , mert ez ami itt folyik, mindennek nevezhetö csak politikanak nem. A fejekben kellene rendet rakni! Mindjart könnyebb lenne minden.”
 • 7. pancser 2009. április 28. 11:14
  „Az emberek indulatain nem csodálkozom. Lehet gúnyolódni a hibás helyesíráson, azt a látszatot keltve, hogy csak a műveletlen tuskók állnak szembe a kormányzó politikusokkal, képviselőkkel. Lehet emlegetni a 30-as éveket, hogy majd jön a nemzeti szocializmus, amit a tudatlanok és a tudatos szocialisták fasizmusnak neveznek, az utóbbiak érthető okokból, nehogy beszennyezzék általa, eszméjük vélt tisztaságát. A maiak aljassága azonban nyilvánvaló, a legsötétebb korszakokkal riogatják az embereket, a mai ellenzéket báránybőrbe bújt fenevadként feltüntetve "természetesen". Valóban vannak aljas indulatok, mint minden társadalomban. Nálunk szítják ezt, mint a zsákmány és a hatalom megtartásásnak eszközét. Az emberek dühösek, a szoci propoganda gépezet azon munkálkodik hogy minél több embert a szélsőségek karjaiba taszítson. Ehhez a pénz megvan. Nekem aztám magyarázhatja Bajnai, hogy a Ciprus európai tagállam, hogy az ott működő érdekeltségei azok nem offshore cégek. Azonban világos, hogy a kedvezőbb adózás miatt bútoroztak át oda, megkárosítva a magyar államot. A 7 éves szoci kormányzás nem maradhat megtorlatlanul, ez számomra világos. A rasszista szándékot gyanítóknak, meg a fasiztázóknak üzenem hátrább az agyarakkal. Nem számít semmi más csak a tett, majd a bíróság előtt. Ami meg a képviselők bármilyen inzultálását illeti, először is taplóság az ilyesmi, másodszor egy bizonyos szint után bűnügyi kérdés.”
 • 6. Eva- 2009. április 28. 10:33
  „http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=166463

  Hivatalos magyar média által kiadott cikk

  Miért csodálkozunk??!
  Szisztematikus előkészítő munka.Remekmű!

  1-es számú kommentelő társunk minden szava bizonygatja ezt.Korábbi írásokban , melyet e lap közölt-fellelhetők "érvei".

  Kár, hogy sokan mást--például 1930-as újságokat ---nem olvasnak.
  Akkor is annyira előkészítették a zembereket , hogy észre se vették, hogy mit tartanak természetesnek később.

  ""Ha tetszik az érintetteknek, ha nem, vissza lesz állítva a választások után a magyar nemzet becsülete.... És nem fogjuk megkérdezni, tetszik-e nektek..., vagy sem. Felelni kell minden vétkesnek a Számonkérő Nagytábor előtt - a ...., a kirabolt nemzetért, és természetesen nem engedhetjük meg, hogy távozzanak a hatalmas vagyonokkal, a pénzzel, amelyet bűn teremtett, és amely bűn elkendőzésére eszközként most... használják fel.
  Ti, akikhez szóltam, jegyezzétek meg jól: a "lopott holmi visszajár"!
  Vámos György, az Echo Tv műsorvezetője"
  "

  70-80 éve már olvashattunk hasonlókat.Majdnem szó szerint!
  Talán? a célcsoport volt csak egyértelműbb.”
 • 5. igazságot 2009. április 28. 08:44
  „Miért mit vártak a politikusok hogy majd sütit küldenek nekik azért mert tönkre tették azoknak az életét akik megválasztották????”
 • 4. MTT 2009. április 28. 08:24
  „3,.-NAK, köszönjük Emese!”
 • 3. ungi 2009. április 28. 06:53
  „Önbiraskod= önbiraskodas
  Utan rövid U
  El lehetett ket szo
  Lebontasban=lebontasaban
  Fizetni rövid i
  Elvetemült hosszu u
  hazaarulo rövid u
  Nekem sajna nincs ekezet a billentyüzetemen, ezert nem helyes amit irok.De harom es fel sorban ennyi helyesirasi hiba?”
 • 2. PaPa 2009. április 28. 06:16
  „Az önbíráskod ott kezdődik mikor azokat a gyárakat amit a szüleink felépítettek a háború útán, egy ember döntése alapján ellehetett adni olyan tulajdonosoknak akik csak a gyár lebontásban gondolkodnak csak azért, hogy nekik tudjanak zsebbe fízetni.(Győr kb. 24 gyár és 23 000 dolgozó) Szerintem meg csak féljenek az ilyen elvetemült hazaárúlók.”
 • 1. comet 2009. április 27. 20:04
  „felelősek az ország kifosztásáért, és nagyon sok ember életének a tönkretételéért. Most hogy még a demokratikus választástól is megfosztották az országot, és a miniszterelnöki és miniszteri székeket elárasztották az off-shore cégek által kétesen meggazdagodott ´aranyifjak´, sok kiszolgáltatott embernél elszakad a lánc. Még nem vagyunk gépek.
  Az SZDSZmszp-s politikusokat meg kiemelt felelősség terheli, az elkövetők és legfőbb cinkosok ugyanis ők voltak.
  Az önbíráskodás azonban nem megoldás. Bírosági felelősségre vonás kell. Talán eljön az az idő is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Májustól nagyobb receptet ad az orvos

Egyebek mellett extra vonalkódot is nyomtatnak majd a receptekre, amelyek formájukban is… Tovább olvasom