Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Polgármesteri panaszáradat az áramszolgáltatónak

A mosonmagyaróvári kistérségi társulás tegnapi ülésén az áramszolgáltató képviselője jó néhány felháborodott polgármester sérelmeit hallgathatta végig. Elfogadták az idei költségvetést, míg a város segítséget kért a kistérségtől – a vidéki gyerekek után – a bölcsődei ellátásban.
Takács Tünde az E.ON áramszolgáltató képviseletében tartott tájékoztatót a kistérségi társulás tegnapi ülésén. Elsősorban a partnerirodájukról beszélt: tapasztalataik szerint a lakossági bejelentések zöme fogyasztóváltozás vagy számlahiány miatt érkezik, az önkormányzatok pedig a közvilágításra panaszkodnak. Szabó Miklós elnök azt kérte: a hibák kijavítására kérjen segítséget a szolgáltató a Városüzemeltető és Fenntartó Kft.-től, mely így gyorsabb lehetne. A települési önkormányzatok vezetői a közvilágításra panaszkodtak: legtöbben az intézkedés elhúzódását kifogásolták. Mint mondták, már tarthatatlannak látják a helyzetet. Szabó Miklós úgy fogalmazott: az áramszolgáltatónak jelzik gondjaikat, s ha nem orvosolják ezeket, „fizetéskorlátozással élnek” (az üggyel a Kisalföldben később bővebben foglalkozunk).
Ezután a kistérség idei költségvetéséről esett szó. Kurunczi Károly jánossomorjai városvezető – a pénzügyi bizottság elnöke – elmondta: tavalyi takarékos gazdálkodásuk eredményeképp 10,5 milliós pénzmaradvánnyal kezdik az évet. Ennek ellenére félévkor a települési tagdíjak növelésére lehet szükség. A társulási elnök szerint az összevont építési hatósági jogkör Mosonmagyaróvárra kerülése után négyfős létszámbővítésre lehet szükség a hivatalnál. Ellenben az erre szánt állami normatíva az előzetes számítások szerint 20 millióval kevesebb a szükségesnél.
Juhász József hédervári polgármester azt javasolta: a központi adóbevételek bizonyos százaléka maradjon helyben, s feladatellátásra fordítsák. Erről a következő ülésen tárgyalnak, míg az idei költségvetést végül elfogadták. A következő hat évre szóló idegenforgalmi koncepciót is jóváhagyták, s egy munkacsoportot hoztak létre, amely tovább foglalkozik az anyaggal. A jövőben a kistérség feladatellátása is bővülhet a mosonmagyaróvári Gyermekek Átmeneti Otthona biztosította lehetőségekkel.
Nagy István mosonmagyaróvári alpolgármester arra kérte a társulást, hogy segítse a városi bölcsődék működését, hisz tavaly 150 gyermekből 49-et vidékről „hoztak be”. Megállapodtak: ősszel visszatérnek a témára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Iszonyatos áron a szegedi építési telkek

Horribilis összegért juthat saját portához az, aki Szegeden szeretne építkezni. Egy ezer… Tovább olvasom