Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Pokorni Zoltán nem tenné kötelezővé az iskolaköpeny viselését

Nem tenné kötelezővé Pokorni Zoltán volt oktatási miniszter, az Országgyűlés oktatási bizottságának fideszes elnöke az iskolaköpeny viselését.
A TV2 Mokka című műsorában a politikus azt mondta, szerinte meg lehet bízni a szülők, a pedagógusok józan eszében. Ha ők fontosnak tartják, hogy így kezeljék a gyerekek közötti egyenlőtlenségeket vagy a ruházkodással kapcsolatos problémákat, akkor tehessék meg - tette hozzá.

"Kötelezővé nem tenném, azt gondolom, hogy ez az idő elmúlt. Nem jó üzenet ez" - fogalmazott Pokorni Zoltán.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár augusztus végén beszélt a kötelező iskolaköpeny lehetőségéről.

Az államtitkár szerint az egyenruha vagy az iskolaköpeny nagyon sok előnnyel jár. Azt az óriási különbséget, ami a gyerekek között van öltözködésben, a köpeny "áldásos módon eltakarja". Emellett magyar munkavállalók kapcsolódhatnának be közbeszerzés útján a köpenyek, egyenruhák megvarrásába - jegyezte meg az államtitkár.

"Melengetem ezt a gondolatot (...), vállalom, hogy nagyon jónak tartanám" - fogalmazott Hoffmann Rózsa, hozzátéve: keresnek hozzá forrásokat.

Olvasóink írták

 • 7. paci13 2012. szeptember 05. 17:16
  „5. pancser 2012.09.05. 13:53 3. "a múló divatok majmolását nem díjazzák magas beosztásokkal, annál inkább a tudást, és a szilárd tenni akarást!"
  Hát igen, sorolni sok lenne, köteteket lehetne teleírni az utóbbi években ezekről a tapasztalatainkról!
  A tudás meg a tenniakarás helyi és országos (félre)vezetőinknél!”
 • 6. miracle 2012. szeptember 05. 16:15
  „pancser
  Köpenyről volt szó és állami iskolákról.
  Ehhez képest te már elég jól belelovalltad magad és tetkós elsősöket vízionálsz magániskolákban, akikből mind veérigazgató lesz.”
 • 5. pancser 2012. szeptember 05. 13:53
  „3. "miracle" Nem kell a börtönt emlegetni, akinek nem tetszik egy egy egyházi vagy magániskola rendtartása elmegy egy másikba ahol esetleg még tanulni sem kell. Érdekes, hogy a nagyobb fegyelmet és szigort követelő intézményekbe alig lehet bejutni, pedig ott még a zselés hajat is tiltják. Ide a szülők a tanulásért küldik a gyerekeiket és tudásban kell hogy versenyezzenek, nem tetkókban meg testékszerekben. Hogy belőlük lesz az elit? Hát persze..... a múló divatok majmolását nem díjazzák magas beosztásokkal, annál inkább a tudást, és a szilárd tenni akarást!”
 • 4. Pretorianus 2012. szeptember 05. 13:25
  „3. miracle 2012.09.05. 12:46
  Ez a félnótás nem érti a cinizmust és a viccet sem.
  "az állami iskolákban nem kell ilyesmi, minek, hiszen a szülők olyanok mint te."
  Na,ez különösen tetszett!:))) De a legjobb,amikor engem dagadt roma keveréknek nevez! :))) Az olyan bájosan rasszista! :)”
 • 3. miracle 2012. szeptember 05. 12:46
  „pancser
  És itt is egyenruha lesz? Nahát akkor.
  Egyébként meg azt is ellenzem. Ez nem katonaság vagy börtön. Hajhossz-szabályozás is lesz?
  Képzeld el ezek nélkül is nagyszerűen meg lehet tanulni az anyagot.”
 • 2. pancser 2012. szeptember 05. 11:58
  „1."miracle" Hülyeségeket beszélsz. A világ legjobb iskoláiban nem köpeny van hanem egyenruha. No de ebben az országban ez nem kell erre nyilván éretlenek vagyunk. Van egy kompromisszumos megoldás. az állami iskolákban nem kell ilyesmi, minek, hiszen a szülők olyanok mint te. De a az elit iskolák most is korlátozzák az un. önmegvalósítást a divat terén és senki nem kifogásolja, mert nem kötelező oda járni.
  Az ötlet jó, de ha nem fogadják a szülők szívesen nem kell!”
 • 1. miracle 2012. szeptember 05. 09:25
  „Hoffmann Rózsa hozzátette: a gyerekeket csak letakart ponyvás kocsiban szabad iskolába vinni, hogy ne látszódjon kit visznek BMW-vel és kit öreg Zsigulival, a mobilokat pedig olyan tokkal kell ellátni, amiből csak 2 gomb és maximum 4 cm*1 cm-nyi kijelző látszik ki.
  Ezenkívül márkás és nem márkás cipőjét az iskolába érkezvén mindenkinek mamuszkára köteles lecserélni és a büfében sem vehet senki többetegységesen 2 kiflinél és 10 deka parízernél.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autósüldözés részegen Hódmezővásárhelyen

Részegen kezdte autóval kergetni gépkocsival menekülő barátnőjét egy fiatal férfi szerda hajnalban Hódmezővásárhelyen: az üldözés balesettel végződött. Tovább olvasom