Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

´Pokorni fejezze be az aknamunkát!´

A KDNP budapesti választmánya arra kéri Pokorni Zoltánt és társait, hogy vagy tegyenek le egy fajsúlyos szakmai anyagot, vagy hagyják abba a létező oktatási koncepcióval szembeni aknamunkát.


Szalma Botond, a fővárosi KDNP elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy egy szakértői csapat évek óta dolgozik azon a koncepción, amelynek alapján létrejöhet Magyarországon az értékelvű, modern oktatás. Álláspontjuk szerint a Hoffmann Rózsa államtitkár által képviselt tervnek eddig nem született fajsúlyos alternatívája; az újabb és újabb ötletek használható elemeit az államtitkárság folyamatosan beépítette a koncepcióba. Ez a munka nem sötét, titkos szobákban folyt és folyik, hanem széleskörű, nyilvános szakmai konzultáció mellett - közölte, hozzátéve: ezért is érthetetlen Pokorni Zoltán folyamatos "aknamunkája".

"Amennyiben szakmai gondolata van a Fideszes politikusnak, javasoljuk, hogy ossza meg párt és koalíciós társaival, ne pedig az ellenzéki sajtóhoz szaladgáljon azokkal" - írt Szalma Botond, aki felszólította Pokorni Zoltánt és azokat a magukat "jobboldaliként" definiáló politikusokat, akik minden adandó alkalommal kritizálják az ország oktatási rendszerének megújításán fáradozó államtitkárság erőfeszítéseit, hogy haladéktalanul hagyják abba lejárató kampányukat. Hozzátették: furcsának találják, hogy vannak, akik kormánypárti politikusként szinte naponta ugyanazokat az érveket hozzák fel a kereszténydemokrata vezetésű oktatási államtitkársággal szemben, amelyeket az előző nyolc évben kormányzó bukott liberális és szocialista politikusok hangoztattak.

Olvasóink írták

 • 9. dorombolok 2011. május 14. 19:09
  „Mi van? Hol a koalíciós fegyelem? Porlad mint a 2/3-ad?”
 • 8. gjozsi88 2011. május 14. 15:44
  „5. Filtec 2011.05.13. 19:47
  Jobb, ha az MSZP-sek, volt SZDSZ-esek csendben vannak!
  A legtöbb kárt a magyar oktatásnak még mindig Magyar Bálint és társai okozták!"

  De ugye nem az a cél, hogy az akkori "károkat" fokozzák?
  Főként nem értem miért baj, ha a Pokorni emlékszik a Fidesz ellenzékben is hangoztatott oktatás elmélethez, mely köszönő viszonyba sincs azzal, amit most tenni kívánnak!”
 • 7. meir 2011. május 14. 14:03
  „ajjveeeeeee!!
  lehet hogy Pokorni robbantott a homokozoban??
  az is "AKNA"-munka!!”
 • 6. IV.Béla 2011. május 13. 23:25
  „5. Filtec!

  Így van, ez a legegyenesebb dolog: ha nincs semmi adu a kezünkben, akkor jó bezzegazelmúltnyolcévbenmicsináltakazokozunk egyet, aztán mindenki megszégyenítve érzi magát. Hujujuju!”
 • 5. Filtec 2011. május 13. 19:47
  „Jobb, ha az MSZP-sek, volt SZDSZ-esek csendben vannak!
  A legtöbb kárt a magyar oktatásnak még mindig Magyar Bálint és társai okozták!”
 • 4. Sampdoria 2011. május 13. 15:06
  „Ez az a Pokorni, aki könnyek között jelentette be, hogy visszavonul a közélettől, mikor az apjáról kiderültek a viselt dolgai? Két hét múlva már megint a TV-ben váltotta meg a világot.”
 • 3. SPS 2011. május 13. 14:44
  „Végtelenül gyűlölöm, amikor politikai dolgokban később kiderül, hogy igazam volt.
  Tehát. Immáron elkezdődött a fidesz-en belül (mert olyan párt, hogy KDNP véleményem szerint nincs is) a belső ellenség keresése. Pokorni elvtárs személyében meg is találták. Tudjuk, hogy ki volt Pokorni elvtárs édesapja.
  Amúgy sok igazság van abban amit mond, csak nem lesz sokáig a fidesz tagja, s nem is fog vele sokat veszíteni a kormánypárt...”
 • 2. pozdorja 2011. május 13. 13:31
  „Szegény Pokorni hagy aknázzon. Megszokta már az ellenzékben. Most meg csak a párttársai munkáját tudja aláaknázni, mert más véleményét, javaslatát még csak meg sem hallgatják.”
 • 1. kisem 2011. május 13. 12:12
  „"Szalma Botond, a fővárosi KDNP elnöke az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta, hogy egy szakértői csapat évek óta dolgozik azon a koncepción, amelynek alapján létrejöhet Magyarországon az értékelvű, modern oktatás. ..."

  Évek óta, önszorgalomból, s csak az öteletelésre futotta, mint oly sok más témában.
  Hogy állíthatta bárki is azt, hogy készek vagyunk a kormányzásra, ha az elmúlt egy év majdnem csak az egyéni - az egyeztetési kényszert megkerülő - előterjesztések sorozatát hozta, és ráadásul azok termékei a napvilágra jöttük után belső nézeteltéréseket váltanak ki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizennégy év börtön az idős asszonyt megerőszakoló, majd meggyilkoló férfinak

Tizennégy év börtönbüntetésre ítélte első fokon a Csongrád Megyei Bíróság pénteken azt a férfit,… Tovább olvasom