Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Pokoli történet

Legszívesebben a pokolba küldene egy katolikus iskolát Ausztráliában a Hell (magyarul Pokol) házaspár, amiért a tanintézet eltanácsolta 5 éves fiukat pusztán pokoli családneve miatt.
A gyereket már sokat csúfolták egy másik iskola előkészítőjében a neve okán, és szülei ezért akartak iskolát  váltani, hátha a keresztényi szelleműben kíméletesebbek lesznek csemetéjükkel a nebulók.
Azzal álltak elő a beíratás  megbeszélésekor, hogy fiukat anyai családnevén íratják be. (Az anya  lánykori neve ebből következőn nem Pokol – mert akkor, ugye, nem sok  értelme lenne a változtatásnak – és szerencsére nem is Evil  (Ördög), hanem Wembridge.)  Az iskola hajlott a dologra, ám a szülők időközben meggondolták  magukat, és mégis ragaszkodtak a Pokolhoz, mire a tanintézet  ragaszkodni kezdett a Wembridge-hez, és nem volt hajlandó felvenni a  „Pokolfajzatot".  
Ennek aztán híre ment a sajtóban, és most az iskolán a  pokoljárás sora. A tanintézet már visszakozott, és nyitott ajtóval  fogadná a kis Pokolt, szülei azonban ezek után újabb – immár  harmadik – iskola után néznek. 
Az apa családnevének jelentése egyébként eredendően nem is  Pokol, hanem Fényes, mivel famíliája gyökerei Ausztriába nyúlnak,  így a szó nem angol, hanem német eredetű.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vatikán: a katolikus Krisztus egyetlen és igaz egyháza

A Vatikán a katolikus egyházat tartja Krisztus egyetlen és igaz egyházának - áll a hittani… Tovább olvasom