Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Pokolfajzat (Hellboy)

A II. világháború utolsó napjaiban náci tudósok még egy utolsó, kétségbeesett kísérletet tettek rá, hogy megfordítsák a harcok menetét. Raszputyin, az orosz látnok segítségével megnyitották a pokol kapuját, hogy a gonosz erőit hívják szövetségesükül. Ám egy amerikai deszantalakulat megzavarta a szertartást, és a terv csődöt mondott.
rendező: Guillermo Del Toro

író: Mike Mignola
forgatókönyvíró: Guillermo Del Toro
operatőr: Guillermo Navarro
díszlettervező: Peter Francis
jelmeztervező: Wendy Partridge
zene: Marco Beltrami
producer: Mike Richardson
látványtervező: Stephen Scott
vágó: Peter Amundson

szereplő(k):
Ron Perlman (Hellboy)
Doug Jones (Abe Sapien)
Selma Blair (Liz Sherman)
John Hurt (Bruttenholm)
Karel Roden (Grigori Rasputin)
Biddy Hodson (Ilsa)
Rupert Evans (John Myers)

A film sztorija

Pokolfajzatot (Ron Perlman) a II. világháború alatt a pokol tüzében azért teremtette meg az őrült Grigori Rasputin (Karel Roden), hogy a gonoszt szolgálja. Az apokalipszis előfutárának szánt Pokolfajzatot a Szövetségiek mentették meg Broom professzor (John Hurt) vezetésével.
A professzor - aki egy titkos hivatal, a Paranormális Kutatás és Védelem (B.P.R.D.) alapítója - fiaként nevelte fel a megmentett fiút és segített előhívni különleges, paranormális képességeit. Származása ellenére Pokolfajzat a jó oldalon harcol a világot fenyegető gonosz erők ellen.

Pokolfajzat új családja a B.P.R.D.-n belül a telepatikus képességekkel rendelkező Mer-Man Abe Sapien (Doug Jones) és Liz Sherman (Selma Blair). Ők a nyilvánosság elől elzárkózva harcolnak Rasputin ellen, aki minden eszközt bevet, hogy Pokolfajzatot visszacsábítsa a rossz oldalra, és erejét felhasználva döntő csapást mérjen a Földre... www.port.hu

Kritikák

Port.hu - Adamovics Anna

"Látványos és akciódús film a Pokolfajzat, rengeteg nyálkásan csöpögő
bivalyerős ezeréletű szörnyeteggel, mindemellé kapunk egy érdekes, fura főhőst, akinek képregényalakját az őt alakító Ron Perlman kiválóan ülteti át a mozivászonra: az őt tolmácsolásában az ördögsrác épp kellően vicces és nyers, pont mint egy higgadtabb westernhős. Többet azonban senki sem várjon del Toro adaptációjától, a képregény rajongói a legnagyobb örömmel nyugtázzák majd a filmet, mely mindazoknak nyújthat intenzív szórakozással töltött perceket, akik egyszerű, agykikapcsolással egybekötött moziélményre vágynak."
A teljes cikk

mozinet.hu - BP

"A Guillermo del Toro által életre keltett figura és kalandjai egészen a végkifejletig tartják a színvonalat, csak ekkor bicsaklik meg a történet, vált át a kötelező nagy leszámolásba és happy end-be. Mindezzel nincs is nagy baj, csupán erősen érződik az elkapkodottság, és ez rányomja a bélyegét az összképre. A színészi alakításokat sem érheti panasz: ebben a műfajban nem igen kell Oscar-díjas pillanatokat várni, amit látunk, az bőven kielégíti az igényeket. Egyedül a Selma Blair által megformált karakter okoz némi fejtörést az embernek, hiszen nehéz eldönteni, vajon csak egy kattant személyiséggel állunk szemben, vagy a kisasszony ennyire tehetségtelen."
A teljes cikk

Nemzetközi filmtár

A film hivatalos honlapja
A film hivatalos magyar honlapja
All Movie Guide
IMDb.com

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Írja meg!

Közérdekű híre vagy jó ötlete, szabadidős programajánlata van? Rangos versenyt, vetélkedőt nyert… Tovább olvasom